VELIKO PRIZNANJE: BMW M5 je automobil sa najboljim performansama u 2018.

Autor: nacionalnaklasa.com

Razonoda

10.04.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Automobil sa najboljim performansama na svetu za 2018. je BMW-ov M5. Ceremonija dodele nagrade održana je 28. marta 2018. na Njujorškom međunarodnom sajmu automobila, objavio je nemački proizvođač.

RepublikaFoto: BMW Media
BMW M5

Ovo je sedmi put da BMW dobija Svetsku automobilsku nagradu od organizacije „World Car of the Year“.

U ovoj kategoriji se takmičilo ukupno jedanaest vozila. To su automobili orijentisani na performanse, sa minimalnom prodajom od 2.000 jedinica godišnje, dostupni u prodaji najmanje na dva kontinenta od 1. januara 2017. do 31. maja 2018. Selekciju i glasanje u svim kategorijama sproveo je međunarodni žiri sačinjen od 82 vodeća automobilska novinara iz 24 zemlje.

RepublikaFoto: BMW Media
BMW M5

BMW M5 je opremljen najnovijom verzijom motora V8 zapremine 4,4 litra sa M Twin Power Turbo tehnologijom. Izlazna snaga od 600 ks i maksimalni obrtni moment od 750 Nm garantuju vrhunsku propulziju i fenomenalne performanse u vožnji – V8 biturbo motor ubrzava M5 od 0 do 100 km/h za samo 3,4 sekunde. Novi M5 opremljen je M-specifičnim pogonskim sistemom na sva četiri točka po imenu M xDrive. Za prenos snage pobrinuo se novi 8-brzinski M Steptronic menjač sa sistemom Drivelogic; zajedno sa M xDrive pogonom, to obezbeđuje da se snaga turbopunjenog motora sa velikim brojem obrtaja savršeno prenosi na put.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading