FOLKSVAGEN U KANALU: I Slovenci spremaju tužbu zbog dizelaša

Autor: autoblog.rs/jutarnji.hr

Razonoda

09.04.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenci će se pridružiti drugim kupcima Folksvagenovih dizelaša koji su nemačku kompaniju tužili zbog lažnog prikazivanja emisije štetnih gasova.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Stiže nova tužba zbog varanja na testovima

Savez potrošača Slovenije (ZPS) objaviće u ponedeljak detalje kolektivne tužbe protiv Folksvagena na jednom od nemačkih sudova, a slovenački list "Finance" navodi da se u tužbi udružilo oko 6.000 vlasnika Folksvagenovih dizelaša.

Foto: pixabay.com
Muke velikih kompanija zbog dizelaša su sve veće

Budući da će prema najavi ZPS-a, kolektivnu tužbu, osim predsednice Saveza Brede Kutin, predstaviti i advokat Kristofer Ruter iz Berlina i dr Sven Bode iz nemačkog društva potrošača, očigledno je da su se Slovenci poslužili iskustvima nemačkih kupaca Folksvagenovih vozila koji su se već obratili sudovima u Nemačkoj.

Savez potrošača Slovenije uputio je poziv vlasnicima automobila Audija, Seata, Škode i Folksvagena kupljenih pre septembra 2015. da im se pridruže u kolektivnoj tužbi. Ljubljanski dnevnik "Delo" navodi kako je u Sloveniji krivotvorenjem dokumentacije o štetnim gasovima oštećeno oko 45.000 vlasnika Folksvagenovih automobila. Od oštećenih vlasnika ZPS je u proteklih šest meseci prikupljao dokumentaciju o vlasništvu nad automobilima i o samim vozilima.

Nemački automobilski div Folksvagen priznao je u jesen 2015. da 11 miliona njihovih automobila prodatih širom sveta sadrži opremi štetnu za okolinu, odnosno da je emisija štetnih gasova prikazana sa zvaničnih testova niža od one koja se ispušta u okolinu tokom vožnje, piše Jutarnji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading