BAŠ ZAGRIZLI: Pored kamiona Volvo sprema i električni auto

Autor: b92.net

Razonoda

30.01.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Automobil će deliti dizajn i CMA mehaničku platformu sa ostalim kompaktnim Volvo modelima, ali i sa automobilima iz iste klase koje će vlasnik kompanije, kineski Geely proizvoditi za domaće tržište.

RepublikaFoto: Polestar 1 (ilustacija)
Pretpostavlja se da će model sa najboljim paketom opreme moći da pređe oko 500 kilometara.

Vest o prvom Volvou na struju potvrdio je za Autocar šef odeljenja za istraživanje i razvoj, Henrik Grin. On je najavio i da će model koristiti modularne sistem pogonskih baterija, tako da će kupci moći da biraju verziju sa manjim ili većim radijusom kretanja.

Foto: Volvo kamion na hibridni pogon (ilustracija)
Volvo sprema i električni kamion

Pored zasebnog modela na struju, Volvo bi mogao da kupcima ponudi i električnu verziju postojećeg XC40, dok brend Polestar, koje se 2017. izdvojio iz kompanije Volvo takođe planira tri modela na struju, uz već najavljeni, hibridni Polestar 1.

Polestar 2 će biti električna limuzina srednje klase, koja će se pojaviti do kraja 2019, da bi 2020. na tržište stigao električni krosover Polestar 3. Polestar 4 je planiran za kraj 2020, verovatno kao kabriolet baziran na modelu Polestar 1.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading