"Pežo-Sitroen" OTPUŠTA radnike

Razonoda

09.01.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za brojne radnije u opel, pežo i sitroen fabrikama ova godina nije počela baš najbolje. "PSA" grupacija koja kontroliše ove brendove najavila je otkaze za gotovo 1.600 zaposlenih.

RepublikaFoto: Opel Media
Prodaja aktuelne opel astre je tokom 2017. pala za 9,7 odsto. Ukupno ih je 2017. proizvedeno 188.800

Otkazi su prvo predviđeni za "opelovu" fabriku u Elsmir Portu u Velikoj Britaniji gde se proizvodi aktuelna astra. Kao posledica "bregzita" ali i smanjenom potražnjom za aktuelnom astrom otkaz će dobiti 250 radnika.

Na ovo treba dodati još 400 radnika čiji su otkazi najavljeni još krajem prošle godine i krajnji rezultat je da će fabrika nastaviti proizvodnju u samo jednoj smeni.

Istovremeno, u francuskim pežo-sitroen fabrikama tokom 2018. biće otpušteno još 1.300 radnika i to najviše kroz dobrovoljne odlaske sa posla uz kompenzaciju.

Sveukupno, nakon kupovine opela, pežo-sitroen grupacije ove godine planira da ukupan broj zaposlenih tokom ove godine smanji za oko 2.000 radnika. U tom smislu možemo očekivati još otpuštanja do kraja godine.

RepublikaFoto: Opel Media
Britanski sindikati su negativno ragovali na otpuštanja

Naravno, britanski sindikati nisu najbolje reagovali na otpuštanja u voksolovoj fabrici pa je tako šef najvećeg engleskog sindikalnog udruženja Len Mekluski tražio hitan sastanak sa direktorom pežo-sitroen grupacije Karlosom Tavaresom.

Tim povodom, pre sastanka Len je izjavio da ovaj sindikat neće olako podneti potpuno zatvaranje fabrike, a ako do nje dođe krenuće svim silama u agresivnu kampanju kako bi potpuno zatvorili britansko tržište za vozila ovog proizvođača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading