"Alfa" sprema novi SUV

Razonoda

03.01.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobar uspeh alfa romea stelvio kao i globalni tržišni trendovi nisu dali mnogo mesta dilemi da će italijanski proizvođač nastaviti u istom pravcu. U svakom slučaju, stelvio će uskoro dobiti većeg SUV brata.

RepublikaFoto: Alfa Romeo Press
Stelvio za oko dve godine dobija veće brata

Italijanski proizvođač polako se sa tradicionalnih limuzina orijentiše ka veoma profitabilnom SUV tržištu. U planu je novi, veliki SUV sa tri reda sedišta namenjen porodičnim kupcima i tržištu SAD.

Biće baziran na postojećoj mehaničkoj platformi kakvu koriste stelvio i đulija, a kao što smo već napisali biće to prva "alfa" u istoriji sa tri reda sedišta.

RepublikaFoto: Alfa Romeo Press
Novi SUV biće najveći automobil koji je "alfa" ikada napravila (na slici Stelvio Quadrifoglio)

Posledica tri reda sedišta je i da će novi SUV biti velik, štaviše biće to najveća alfa u istoriji. Još jedan novitet koji vezujemo za ovaj model je da će biti prva alfa sa hibridnim-pogonom. Očigledno, alfa se potpunu uključuje u moderne tokove.

Za novi model priprema se hibridni pogon koji će kombinovati dvolitarski turbo-benzinac i elektromotor koji će zajedno davati između 350 i 400 KS pa će novi SUV moći ravnopravno da se uključi među konkurente kakav je audi Q7 i novi BMW X7.

Novi SUV možemo očekivati za oko dve godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading