Potvrđeno: Naredni ford fokus će biti skuplji i luksuzniji

Razonoda

06.10.2017

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što je to bio slučaj sa aktuelnom fijestom i novi fokus će postati veći, luksuzniji, nažalost i skuplji. Očekujemo ga početkom naredne godine.

RepublikaFoto: Ford Media
Naredna, četvrta generacija fokusa stiže početkom 2018.

Fordov direktor za globalna tržišta, Džim Ferli je na nedavnom sastanku sa investitorima i zvanično potvrdio da ford planira da ponovi ono što je već uradio sa aktuelnom fijestom. U želji da poveća profit na prodaji ovog modela fokus će biti veći, komforniji, bogatije opremljen ali i skuplji.

Kao i fijesta, novi fokus će dobiti vrhunski paket opreme vinjale koji se nadovezuje na do sada najviši titanijum, a trebalo bi da ponudi nivo luksuza i kvaliteta materijala do sada neviđen u klasi. Istovremeno fokus će, poput fijeste, ponuditi i varijantu nazvanu aktiv u SUV stilu sa povećanim odstojanjem od tla.

RepublikaFoto: Ford Media
Aktuelni model fokusa proizvodi se kao hečbek, karavan i limuzina

Novi model stiže početkom naredne godine, biće predstavljen u januaru ili februaru, a prodaja najverovatnije počinje na leto. Za evropsko tržište praviće se u nemačkoj fabrici u Sarlouisu dok će se varijanta za tržište SAD proizvoditi u Kini. 

Inače, prodaja aktuelnog fokusa pala je za 1,2 odsto ove godine i trenutno je on četvrti po popularnosti u segmentu iza folksvagen golfa, opel astre i škode oktavije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading