TOG DANA JE TREBALO DA JA POGINEM! Nišlija koji je pijan usmrtio sestre na sudu priznao krivicu

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

22.09.2018

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlija Stojan Nikolov (30), koji je 1. aprila u Knjaževačkoj ulici autom "opel astra" usmrtio Milicu Petrović (27), njenu sestru Mariju (24) i biciklistu Svetislava Tonića (82), u petak je pred Višim sudom u potpunosti priznao krivicu za tragediju.

RepublikaFoto: facebook.com/Stojan Nikolov
Stojan Nikolov

- Želim da izrazim iskreno saučešće porodicama nastradalih, sve bih dao da vratim vreme unazad. Tog dana je trebalo da ja poginem... Od tada ne mogu da spavam, imam košmare, jedem jednom dnevno.... Tražio sam da mi u pritvor dovedu sveštenika, ali mi to nije omogućeno - rekao je Nikolov, koji se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i preti mu do 12 godina zatvora.

Nikolov je, inače, profesionalni vozač, a kobnog dana je vozio mortus pijan, brzinom od 85 kilometara na čas, iako je ograničenje na tom putu 50. Izgubio je kontrolu nad autom, prešao u suprotnu traku, te je prilikom naglog manevra najpre udario biciklistu, a zatim i sestre koje su bile na autobuskom stajalištu, odbacivši ih u radnju sa keramikom. Utvrđeno je da je Nikolov u krvi imao 1,98 promila alkohola.

Suđenju je prisustvovao Slobodan Petrović, otac stradalih studentkinja, ali ne i majka Zora, koja je zbog teškog psihičkog stanja na bolničkom lečenju. Neutešni čovek nije uputio nijednu ružnu reč čoveku koji mu je oduzeo obe ćerke.

RepublikaFoto: facebook.com/marija.petrovic
Milica i Marija Petrović

- Meni od tog dana više nema života... Želim da zahvalim saobraćajnim policajcima i osoblju Urgentnog centra jer su učinili sve da spasu život mojoj deci, ali nažalost nisu uspeli - rekao je Slobodan, grcajući u suzama.

Viši javni tužilac Aleksandar Kaličanin u završnoj reči je za Nikolova zatražio maksimalnu kaznu zbog niza otežavajućih okolnosti na strani optuženog. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading