Suđenje optuženim za ubistvo Amerikanca na Zakintosu: Nedostaje ključni svedok?

Autor: M. Ž. L.

Hronika

22.09.2018

05:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje devetorici optuženih za ubistvo Amerikanca Bakarija Hendersona (22) na Zakintosu počelo je u petak s malim zakašnjenjem zbog rasprave zahteva odbrane. Prvo su advokati optuženog Britanca bosanskog porekla zatražili odlaganje jer njihov klijent ne razume papire koji su mu dostavljeni napisani na ćirilici, dok su branioci dvojice Srba zatražili da im se krivično delo za koje su optuženi zameni blažom kvalifikacijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ubijeni Bakari

Sudija je odbio sve zahteve odbrane i suđenje je konačno počelo.

- Optuženi su na surov i bezobziran način sa umišljajem ubili Bakarija Hendersona. Ubistvo se dogodilo u noći između 7. i 8. jula 2017, sukob je započet je u lokalu "Bar kod", a nastavio se na ulici - naveo je tužilac.

Po navodima optužnice, ustanovljeno je da je Henderson umro od udarca u glavu za 11 sekundi. Ukupno je dobio oko 20 udaraca, a nekoliko puta je šutnut u glavu dok je bio mrtav.

Ipak, kako izveštava američka televizija CBS, tužilaštvo je u problemu jer se na sudu neće pojaviti ključni svedok, koji bi potvrdio njihovu verziju tragičnog događaja. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading