TAJ DEO U KAMIONU NIJE PRIJAVIO: Turski državljanin pokušao da prokrijumčari 100 komada sumnjive "firmirane" robe

Autor: Tanjug

Hronika

21.09.2018

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava carina saopštila je danas da je na prelazu Gradina, kada su carinici posumnjali da se u kamionu turskih registarskih oznaka koji je prevozio gotovo 22 tone razne robe iz Turske u BiH, otkriven i deo koji nije prijavljen.

RepublikaFoto: Tanjug/Uprava carina
Gradina

Pregledom tovara pronađeno je skoro 100 sumnjivih ženskih torbi marke "zara" i patika marke "najk" za koje se smatra da povređuju pravo intelektualne svojine, a za koju turski državljanin nije imao nikakvu dokumentaciju.

Da su sve češći i pokušaji krijumčarenja robe van graničnih prelaza, navodi se u saopštenju, pokazuje prekršaj otkriven na magistralnom putu Raška-Kraljevo, kada su carinici u dubinskoj kontroli 18. septembra 2018. godine u kurirskom kombiju kraljevačkih registarskih oznaka zadržali garderobu u čiju se autentičnost sumnja.


Detaljnim pregledom vozila zadržano je gotovo 100 sumnjivih kompleta trenerki, najviše marki "najk" i "adidas", za koje 45-godišnji srpski državljanin iz Kraljeva nije posedovao potrebnu dokumentaciju o njihovom poreklu i plaćenim dažbinama.

Carinska služba ima obavezu da za svaku robu, za koju se posumnja da je plagijat, prekine carinski postupak i o tome obavesti nosioca prava koji ima rok od 10 radnih dana da se izjasni da li je roba krivotvorena i da da saglasnost za njeno uništenje, precizirano je u saopštenju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading