JEZIVA SAMOUBISTVA MAJKI I ĆERKI U SRBIJI: Jedne BACILE KLETVU, druge MISTERIJA celom komšiluku

Autor: informer.rs

Hronika

19.09.2018

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovanka (60) i Ivana (41) Popović su prekjuče u iznajmljenoj kući u Sjenici porukama na zidu proklele rođake i komšije, pa isekle vene! Narednog jutra Milina (56) i Ivana (35) Mandić otrovale su se esencijom u stanu na beogradskoj opštini Čukarica (vidi okvir)!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Odbijale pomoć

Radovanka i Ivana su, kako smo saznali, živele u iznajmljenoj kući u Sjenici i najverovatnije su bile psihički obolele. Pre jezivog samoubistva, Ivana je ispisala poruke na zidovima sobe, u kojima je iskalila bes na rođake, komšije, ali i njenog stanodavca Radeta Jerinića, poručivši im da će ih sve stići kletva!

Policija je tokom uviđaja pronašla i oproštajno pismo koje su Radovanka i Ivana ostavile u sobi.

- Došao nam je kraj... Sada svi mogu da odahnu od nas, i vi, naši rođaci, koji ste nas nazivali pogrdnim imenima... - stoji, između ostalog, u oproštajnom pismu.

PORUKE NA ZIDOVIMA

- Krvi si se latio, od toga ćeš i platiti, nedužnu si krv prolio, tebi nismo krivi, a ni drugima.
- Laco, Novica treba vraćati dugove, nas nema. Šta su Vito i Mirosanda prodali Ratku, Milomiru, na rođenju kao bebu. Pala je tebi, Novice, kapa kad si bio kod nas, ide i tvoja glava za nama.
- Poslednja poruka, tako mora, takav običaj ljudski, jednom zatvorenik, uvek zatvorenik. Sad kad čitate, smešno, ali neće biti kad te kletva stigne.

Komšije kažu da Radovanka i Ivana nisu ni sa kim komunicirale i uvek su odbijale pomoć.

- Pokušavali smo više puta da im pomognemo, nosili smo im hranu, novac, ali su one sve to odbijale. Nisu nam dozvoljavale da uđemo kod njih, bežale su od komšija. Često se iz te dve sobe u kojima su živele čula galama, svađa, proklinjale su komšiluk, rođake... Nikad im ništa loše nismo učinili, pogotovu ne Rade, koji im je ustupio kuću da tu žive, a njega i njegovu decu su najviše proklinjale - priča komšinica.

Ona dodaje da je leševe majke i ćerke pronašao njihov rođak, koji je došao da ih obiđe i da im donese 500 evra kako bi kupili ogrev za zimu, ali i da deo novca daju Radetu, vlasniku kuće u kojoj su živele.

- Nekom starom komodom zablokirale su vrata, pa je taj rođak jedva ušao u kuću. Krvi je bilo na sve strane... Sobe su bile prljave, zapuštene, na stolici je bio hleb, pored neka otvorena pašteta... Strašno, još se u kući oseća miris ustajale krvi - navodi komšinica.

Inače, Radovanka je bila udata za jednog Podgoričanina, a pored Ivane imala je i sina, koji je umro prošle godine. Od tada se Radovankino i Ivanino ponašanje drastično pogoršalo.

Bojan Jerinić, Radetov sin, kaže da su Radovanka i Ivana godinama živele u njihovoj kući, ali da su retko komunicirali. On ističe da ih nije video najmanje tri meseca.

- Redovno su plaćale kiriju dok je Radovankin sin bio živ, a nakon njegove smrti prestale su da plaćaju svoje obaveze. Međutim, mi smo im to tolerisali, znali smo da su bolesne i nismo ih pritiskali za novac - kaže Bojan, i dodaje da mu nije jasno zašto su Radovanka i Ivana ispisivale poruke na zidu na račun njegove porodice.

Otrovale se naočigled nepokretne babe

Milina Mandić (56) i njena ćerka Ivana (35) ubile su se juče rano ujutru popivši veću količinu esencije u porodičnom stanu u Ulici Dušana Vlajića u Beogradu, i to dok je u svojoj sobi bila nepokretna Milinina majka!

U policiji kažu da se još ne zna motiv, a da je slučaj prijavila druga Milinina ćerka, koja je tog jutra došla da ih obiđe.

- Hitna pomoć je obavestila policiju o tom slučaju, a kada je patrola stigla na lice mesta, majka je već bila mrtva, dok je ćerka u veoma teškom stanju prevezena na toksikologiju VMA, gde je preminula - kažu u policiji.

U zgradi u kojoj se dogodila tragedija žive uglavnom podstanari, koji nisu poznavali Milinu i Ivanu.
- U tom stanu je nepokretna baka sa ćerkom i unukom. Koliko sam čula, baka je bila u drugoj sobi kada su se njih dve otrovale - kratko je rekla jedna stanarka.

Možda obrt u istrazi

Direktor Centra za socijalni rad u Sjenici Novak Dumić rekao je da su Radovanka i Ivana odbile stan koji im je ova institucija ponudila.

- Bile su paranoične i optuživale su svoje rođake da im žele zlo. Ti rođaci su pokušavali da im pomognu, ali su one to odbijale. Ivana je nekoliko dana pre tragedije otišla u jednu prodavnicu i rekla da joj je majka, navodno, umrla i tražila namirnice na veresiju, da ima za sahranu. Vlasnik prodavnice joj je dao hranu, a onda smo čuli za tragediju - navodi Dumić.

Ovaj detalj će proveriti i policija, jer se ispituje mogućnost da je Radovanka umrla nekoliko dana pre Ivane, što će tek pokazati obdukcija. U tom slučaju, može se na kraju ispostaviti i da je Ivana zapravo ubila majku, a onda presudila i sebi, ali to tek treba da se utvrdi istragom. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading