JELENA BILA ŽIVA KAD JOJ UBICA PRŽIO PRSTE: CFI objavio rekonstrukciju ubistva u Borči

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova jeziva otkrića u slučaju Jelene Marjanović (33)! Centar za forenzička istraživanja (CFI) iz Novog Sada, čiji je direktor Nenad Šipka, objavio je dugo očekivanu 3D rekonstrukciju ubistva pevačice, za čije se ubistvo tereti suprug Zoran Marjanović (40). Zaključak dokumenta koji je dostavljen našoj redakciji je da Jelena nije usmrćena na nasipu u Borči, već je tamo donesena polumrtva! To dokazuju i fotografije na kojima se vidi da su njeni prsti stavljani u varikinu, najverovatnije kako bi se sprali svi tragovi koji bi mogli da ukažu na ubicu!

RepublikaFoto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam
Jelena Marjanović

Lakirani nokti

- Na osnovu informacije koju nam je dala Teodora Krsmanović, rođaka ubijene, u trenutku kada je poslednji put viđena živa, Jelena je imala uredno lakirane nokte. S druge strane, na fotografijama sa uviđaja jasno se primećuje da je lak na njenim noktima izuzetno oštećen - navodi se u rekonstrukciji.

Prema tvrdnjama CFI, na čijem čelu je Nenad Šipka, na fotografijama se vide evidentna oštećenja na pevačicinim jagodicama koja su nastala od jakog hemijskog sredstva u koje su joj prsti bili umočeni.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

- Eksperimentalnim putem smo lakiranu plastiku potopili u varikinu, držali nekoliko minuta i blago protrljali krpicom. Varikinu smo izabrali jer, prema informacijama dobijenim sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, ona se koristi za pranje instrumenata kojim vrše obdukciju pošto uklanja sve biološke tragove - navodi centar i dodaje da je rezultat analize pokazao identična oštećenja kao na noktima pevačice.

CFI zaključuje i da je ovom rekonstrukcijom definitivno dokazano da je Jelena Marjanović naknadno donesena na nasip i bačena u kanal, a da je smrtonosne udarce zadobila na drugom mestu.

CFI: Oštećenja na jagodicama pevačice nastala su od jakog hemijskog sredstva u koje su joj prsti bili umočeni

- Nije jasno kako su pronađeni tragovi blata na Jeleninoj levoj čarapi, kada je na toj nozi prilikom uskakanja u vodu kanala, prema optužnici, imala patiku?! I kako se ta patika potom našla na drugoj strani nasipa? Takođe, da je Jelena ubijena u nekom od položaja koji se navodi u optužnici, bilo bi obilnih tragova krvi i na prednjoj strani njene majice, čega na fotografijama sa uviđaja nema - navodi se u izveštaju koji je potpisao Šipka.

Brisan prostor

On dodaje da njihov zaključak da je Jelena naknadno donesena na nasip potvrđuje i činjenica da je nemoguće da je ubijena usred dana, a da to nije video njen suprug ili neki drugi očevidac jer je na brisanom prostoru, kakav je nasip, prema rečima samog Zorana, bilo 10-12 ljudi.

Niko je nije video dva dana!

U rekonstrukciji se navodi i da je Jelenu poslednji put neko izvan porodice Marjanović video 1. aprila 2016, dva dana pre nego što je njeno telo pronađeno.

- Jelena se u to vreme u Borči razišla sa vaspitačicom ćerke Jane Marjanović, koju je povezla kući kolima prilikom preuzimanja ćerke iz vrtića. S tim u vezi, bilo bi izuzetno značajno da se izvrši analiza listinga poziva Jeleninog telefona od 1. 4. 2016. do dana nestanka kako bi se videlo da li je razgovarala sa nekim izvan porodice Marjanović - navodi Šipka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading