VUKOTIĆ U STRAHU DA ĆE GA UBITI: U sudu sve vreme nosio pancir

Autor:

Hronika

13.09.2018

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovica Vukotić, koji je u medijima označen kao vođa "škaljarske grupe", jednog od najozloglašenijih crnogorskih klanova, saslušan je juče u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu zbog falsifikovanja pasoša. Vukotiću, koji je iz Turske deportovan u Beograd, nakon saslušanja je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva.

RepublikaFoto: youtube.com/ Ed
Foto: Ilustracija

Priznanje

Kako Srpski telegraf saznajemo, vođa "škaljaraca" priznao je u tužilaštvu da je koristio falsifikovani makedonski pasoš u inostranstvu, odnosno da je na tuđu ispravu nalepio svoju fotografiju.

- Tačno je da sam ponekad koristio lažni pasoš po zemljama u Evropi, ali ga nikad nisam ovde upotrebio u Srbiji, to nije tačno - rekao je Vukotić u tužilaštvu.

Njemu je nakon saslušanja određen pritvor zbog opasnosti od bekstva i kako ne bi ponovio krivično delo za koje se tereti.

Škaljarac je u tužilaštvo stigao oko 10.30, a iskaz je davao skoro tri sata. On je iz pritvora doveden uz jake mere obezbeđenja u pratnju pripadnika SAJ, koji su bili naoružani dugim cevima. Vukotić je prilikom dolaska imao kapuljaču na glavi i nosio je pancir, iz straha za svoju bezbednost.

Vukotića potražuje i Grčka zbog šverca 136 kilograma najčistijeg kokaina

- U toku je rat između zavađenih crnogorskih krimi-grupa, a Vukotiću je glava navodno ucenjena, zbog čega je napustio Crnu Goru i skrivao se bežeći uporno iz jedne zemlje u drugu. Pancir je nosio čak i u sudu jer se plaši da će ga ubiti u Srbiji! - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Poternica

Za Jovicom Vukotićem, koji je uhapšen u jednom turskog letovalištu, Grčka je raspisala crvenu poternicu zbog sumnje da stoji iza šverca 136 kilograma kokaina koji je zaplenjen 2017. u mestu Varkiza.

- Tada je uhapšen Srbin Martin Matijašević (33), a navodno je mozak čitavog lanca šverca droge zapravo Vukotić. On je napustio Crnu Goru nakon nestanka 300 kilograma kokaina u Španiji, posle čega je i izbio rat između "škaljaraca" i "kavčana" - dodaje naš sagovornik.

OTAC: Ima i srpski i crnogorski pasoš

Vesko Vukotić, otac uhapšenog škaljarca, objasnio je situaciju oko dvojnog, odnosno srpskog i crnogorskog državljanstva, koje je njegov sin posedovao.

- Jovan je 2012. hteo da se sa porodicom preseli u Beograd i tamo školuje decu zbog lošeg stanja u Crnoj Gori. Tada mu je rečeno da mora da se odrekne jednog državljanstva da bi zadržao drugo i on je tada odlučio da zadrži crnogorsko. Obratio se ambasadi Srbije za poništenje i tada je Crna Gora obustavila postupak oduzimanja državljanstva. Međutim, Srbija mu ipak nije oduzela državljanstvo, tako da on i dalje ima njihov pasoš, iako ga ne koristi - rekao je stariji Vukotić.

Činjenice
Vukotić u tužilaštvu dovezen uz jake mere obezbeđenje
Nosio pancir i kapuljaču
Pripadnici SAJ bili naoružani dugim cevima

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading