JOTKI ODREĐEN PRITVOR!

Autor: informer.rs

Hronika

03.09.2018

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem tužilaštvu u Kruševcu potvrdjeno je da je osumnjičenima za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca, Zoranu Jotiću Jotki (63) i Igoru Gajiću Gaji (45) odredjen pritvor i izdato rešenje za sprovodjenje istrage o teškom krivičnom delu.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

Njima je sudija Višeg suda u Kruševcu, po isteku policijskog zadržavanja od 48 satii i saslušanja u Višem javnom tužilaštvu odredio pritvor od 30 dana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Dejana Stankovića Ždrokinca (71), jednog od glavnih konkurenta u kruševačkom podzemlju.

Kako saznajemo, osumjičeni za saizvršilaštvo i pomaganje za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca, koje je izvršeno ispred hotela "Golf" na saslušanju su se branili ćutanjem, ali iodbijanjem priznanja krivice za šta se sumnjiče.

Oni se dovode i za sumju likviidacije Dejanovog sina Vojina Stankovića Ždrokinca.

Mesec dana pre Dejanove likvidacije u Kruševcu je u Čolak Antinoj ulici, ,usred bela dana smrtno izrešetan sa više hitaca iz pištolja Dejanov sin Vojin Stanković.

RepublikaFoto: facebook.com/Vojin Stankovic

Za izvršenje tog ubistva osumnjičen je Stefan Radulac,za koga se u kruševačkoj čaršiji pronela priča da je u vezi sa Jotkinom ćerkom.

Potsećamo, pored Jotke, koji je posle 15 godina provedenih u zatvoru samo pet meseci bio na slobodi, u akciji "Sablja" bio je uhapšen i pripadnik Jotkinog klana Igor Gajić Gaja (45), koji je s Jotkom već odslužio sedam godina robije.

Osumnjičeni za izvršenje likvidacije Dejana Stankovića I njegovog sina Vojina, Stefan Radulac (25), izvesnii Jotkin zet je i dalje u bekstvu i za njim se traga. Dejan Stanković Ždrokinac ubijen je 6. juna nešto pre 11 časova po izlasku iz teretane kruševačkog hotela Golf. 

Samo što je prišao svom motoru, koji je prethodn o parkirao na trotoaru, izrešetan je sa više fitzaca iz pištolja i tu je ostao nepomiičan, a hitna je samo mogla da konstatuje smrt. 

Dejan je odranije bio poznat policiji, koja ga je sumnjičila i za ubistvo agenta, državljanina južnoafričke republike Gorgija Gorga Darmanovića (58), koje se dogodilo mesec dana ranije u Beogradu. 

On i njegov brat blizanac Vojin Stanković, koji je nedavno preminuo prirodnom smrću, bio je optužen i za ubistvo kruševačkog stomatologa Milutina Rokića, ali su obojica na sudu oslobodjeni jer su im se poklopile iste DNK analiize.

 Zoran Jotić Jotka, koji je sa svojoim grupom u Kruševcu I okruženju važio za strah i tgrepet je najpre uhapšen još u vreme akcije "Sablja" 2003, tačnije dva dana posle ubistva premijera Zorana Đinđića. Njegova kriminalna grupa bila je prva kojoj se sudilo pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu.

Posle hapšenja Jotke i njegove grupe, kruševačko podzemlje "zauzimajmu" Ždrokinci, braća blizanci Dejan i Vojin, koji su u međuvremenu "skoknuli" i do Južne Afrike. U to vreme je 2015. godine ispred hotela Golf, u teretani, likvidiran Jotkin najbliži saradnik Zoran Petrović Peta, zvani "Jotkin general". 

Pre toga, 2014. godine, u žestokim obračunima aktera kruševačkog podzemlja ubijen je vođa džodinaca" Goran Obradović Suša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading