PREVARANT SVETSKOG RANGA: Srbin uhapšen u Kanu

Autor: mondo.rs

Hronika

19.08.2018

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Srbije koji se smatra prevarantom međunarodnih razmera uhapšen je u Francuskoj. Uhapšen je nakon što je pokušao da jednom južnokorejskom državljaninu u zamenu za dva miliona evra u bitkoinu da falsifikovane novčanice, saopštili su danas izvori bliski pravosudnim organima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Srpski državljanin čiji identitet nije saopšten, saslušan je u sudu u Nici i protiv njega je podignuta optužnica za prevaru u organizovanoj bandi, rekao je Frans presu njegov advokat Žerar Budu, i dodao da je njegov klijent u pritvoru dok se za njegovim saučesnikom još traga.

On je uhapšen 13. avgusta u jednom luksuznom hotelu u Kanu, gde je boravio neko vreme i živeo na visokoj nozi, vozeći luksuzni automobil sa ručnim satom od oko 100.000 evra.

Žrtva je južnokorejski preduzetnik, vlasnik jedne kompanije bitkoina, sa sedištem u Singapuru. On je podneo žalbu 30. jula nakon što je primetio da je dobio fasifikovane novčanice od 500 evra.

Preduzetnika su pre transakcije vrbovali muškarci predstavljajući se kao investitori i nagovarali ga da uđe u posao vredan više od 500.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading