POŽAR U ZEMUNU BIO PODMETNUT?! Vatrogasci iz plamena izvukli SEF SA 18 MILIONA EVRA

Autor: mediji, Republika

Hronika

07.08.2018

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski vatrogasci uspeli su da izvuku sef sa neverovatnih 18 miliona evra iz stravičnog požara koji je 31. jula oko 22 sata izbio u krugu tri fabrike u Ulici cara Dušana u Zemunu!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Požar u Zemunu

Požar, čiji uzroci još nisu poznati, izbio je u magacinu jedne fabrike u blizini Pupinovog mosta, odakle se proširio na proizvodne pogone drugih firmi, kao i nakrov jedne porodične kuće.

Požaru je, prema rečima očevidaca, prethodila eksplozija, a vatrogaci su satima pokušavali da se izbore s vatrenom stihijom.

Kako otkriva dobro obavešten izvor, situacija na terenu je za vatrogasce sve vreme bila veoma dramatična, posebno ui trenutku kada su dobili specijalan zahtev.

- Rečeno im je da se u jednom od zapaljenih objekata nalazi tajni sef i da moraju da ga spasu kako znaju i umeju. Tada su shvatili da je ta fabrika gotovo u celosti zahvaćena vatrom i da će biti veoma teško da najpre lociraju sef, a potom i da ga izvuku na sigurno. Odlučili su da rizikuju i uleteli su u plamen - ispričao je izvor, koji kaže da su nakon nekoliko minuta tumaranja po dimu i plamenu koji su im ugrožavali živote, vatrogasci uspeli da pronađu sef i iznesu ga napolje.

Tada je usledio nov šok...

- Otvorili su sef koji je bio oštećen sa spoljne strane, a potom ostali bez teksta. Unutra je bila gomila neoštećenih evra i svima je odmah bilo jasno da je u pitanju višemilionski iznos. Dok su zapanjeno posmatrali sadržaj sefa, u jednom trenutku se pojavio vlasnik fabrike. Vatrogascima je tada rečeno da se udalje, a vlasnik je pokupio sav novac i otišao. Kasnije smo saznali da je u tom trezoru bila svota od 18 miliona evra - dodaje ovaj izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading