OVAKO JE SPREČEN MASAKR NA VRNJAČKOM FESTIVALU: Pijani Beograđanin sa nožem uleteo u povorku!

Autor:

Hronika

23.07.2018

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lj. V. uhapšen je nakon što je s manjim kuhinjskim nožem u rukama i sa 2,30 promila alkohola u krvi šetao među brojnim posetiocima karnevala.

RepublikaFoto: pixabay.com
Izbegnut masakr u Vrnjačkoj banji - prolaznici u panici

Beograđanin Lj. V. (37) uhapšen je u subotu oko 22.30 u Vrnjačkoj Banji, kada je tokom karnevala koji se tamo održavao mrtav pijan šetao prepunom Promenadom s nožem u ruci.

Kako saznaju beogradski mediji, efikasnom reakcijom policije sprečeno je da on napadne brojne posetioce Vrnjačkog karnevala.

- Naoružanog čoveka prvi je primetio policajac koji je obilazio Promenadu, gde se u tom trenutku održavala završna karnevalska proslava. Muškarac nije nikoga napao nožem, već je samo stajao i mlatio tim oružjem. Međutim, videvši da on ima manji kuhinjski nož u rukama, patrola policije ništa nije htela da prepusti slučaju, pa su mu odmah prišli - prepričava sagovornik beogradskih medija i dodaje da je Lj. V. počeo da vređa policajce.

RepublikaFoto: pixabay.com
Uhapšen nasilnik

- Počeo je da se opire i da viče "Zašto ne idete na Kosovo", na šta policajci nisu reagovali. Usput je govorio i neprikladne reči i vređao, pa su ga s liscima odveli u stanicu - rekao je izvor.

Kako nezvanično saznaju beogradski mediji, uhapšeni je u trenutku napada bio u teškom alkoholisanom stanju.

- Urađen mu je alko-test i utvrđeno je da je imao 2,30 promila alkohola u krvi. Zadržan je 12 sati na trežnjenju, a nakon toga je upućen kod prekršajnog sudije zbog narušavanja javnog reda i mira, ali i prekršaja iz zakona o municiji i oružju. Protiv muškarca nije podneta krivična prijava, jer nikoga nije napao, a i policija je blagovremeno reagovala - naveo je izvor.

Festivalska povorka se nakon ovog incidenta nastavila, ali su se građani malo zabrinuli.

- Nije nam bilo svejedno kada smo videli da čoveka hapse, a da se on pritom opire i odbija da posluša policajce! Svaka čast kako su ga obuzdali, odmah smo se setili napada po stranim zemljama, u kojima je, nažalost, bilo nastradalih - rekli su za beogradske medije očevici ovog incidenta.

Inače, Vrnjačkom Banjom je za sedam dana prošlo skoro 150.000 ljudi, a procenjuje se da je te večeri bilo oko 20.000 posetilaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading