Evo ko odlučuje da li će Milićev dobiti uslovnu

Autor: Republika

Hronika

10.07.2018

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će Marko Milićev, vozač "kantrimena” koji je izazvao udes na Brankovom mostu u Beogradu u kojem je nastradao mladić Luka Jovanović, biti pušten na uslovnu slobodu posle dve trećine izdržane kazne, odlučiće krivično vanpretresno veće Trećeg osnovnog suda u Beogradu.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Bojan Jovanović uz sliku ubijenog sina Luke

Da bi doneli ovakvu odluku, članovi veća čekaju da im Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde dostavi izveštaj o tome kako se Milićev vladao u zatvoru prethodne tri godine i devet meseci, koliko se nalazi na izdržavanju kazne u požarevačkoj Zabeli.

Milićev je presudom Trećeg osnovnog suda u oktobru 2015. osuđen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja na dve godine zatvora, ali i za nepružanje pomoći, za šta mu je izrečena kazna od dve godine i deset meseci. Jedinstvenom kaznom za ova dva dela osuđen je na četiri i po godine zatvora.

Po izazivanju nesreće u julu 2014. na Brankovom mostu u kojoj je teško povređen Luka Jovanović, koji je od zadobijenih povreda preminuo nekoliko dana kasnije, Milićev je pobegao u Kinu. U ovoj zemlji uhapšen je u septembru iste godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading