MISTERIJA U SLUČAJU MARJANOVIĆ SVE VEĆA: OVO SU PET KLJUČNIH DETALJA OPTUŽNICE!

Autor: Republika

Hronika

28.06.2018

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je po nalogu Višeg suda od 20. marta dopunilo optužnicu novim dokazima i svedočenjima. Reč je, između ostalog, o svedočenjima Zoranove i Jelenine ćerke Jane (7), kao i lekarke Milane Šišić, s kojom se Jelena dopisivala neposredno pred ubistvo.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Leš Jelene Marjanović

Svedočenja

- Doktorka Šišić iz Doma zdravlja u Borči bila je poslednja osoba s kojom je pokojna Jelena razmenila poruke preko telefona oko nekih lekarskih recepata. Ona je potvrdila u Tužilaštvu da su u pitanju bili neki lekovi koje je prepisala Jeleninoj majci Zorici, koja je kasnije preminula - objašnjava naš sagovornik, i dodaje:

- Takođe je prošlog četvrtka saslušana i mala Jana i, kao što je poznato, ona je izjavila da se kobnog dana nije odvajala od oca, čime mu je dala alibi. Međutim, taj dokaz nadležni tužilac očigledno nije smatrao dovoljno jakim da bi odustao od krivičnog gonjenja Marjanovića. U međuvremenu su se pojavili i neki drugi dokazi koji terete Marjanovića, koji nisu objavljeni u javnosti, zbog čega tužilac smatra da ima čist slučaj.

Zoranovi branioci i na ovu optužnicu imaju pravo da odgovore protivargumentima, što će i učiniti. Ključnu reč potom opet ima Viši sud, koji će dati ocenu svih prezentovanih dokaza i odlučiti da li su dovoljno jaki i kvalitetni da bi na osnovu njih mogao da se vodi sudski postupak protiv Marjanovića.

U optužnici objavljenoj 9. februara navodi se da je Marjanović ubio suprugu 2. aprila 2016. godine. On je tog dana u 16.36 sa ženom i ćerkom došao do početka nasipa u Borči, a Jelena se potom popela na nasip i počela da džogira. Zoran je zatim sa ćerkom krenuo za njom, a onda je ostavio malu Janu, sustigao Jelenu i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanalu. Jelena je krenula za njim na travnatu površinu pored kanala, gde ju je Zoran najpre udario u teme i u desni lakat...

- Jelena je počela da beži preko travnate površine, paralelno sa kanalom, i tada joj je ispala desna patika, mobilni telefon, kao i gumica za kosu. Potom je skrenula ka kanalu i tada ju je Zoran sustigao, strgao joj gornji deo trenerke, ali je ona uspela da pobegne tako što je ušla u kanal u kome je bilo vode - stoji u optužnici.

Zoran je, prema tom dokumentu, sa kopna počeo da joj zadaje udarce u glavu još uvek nepoznatim oruđem. Dok se nalazio iznad nje, više puta ju je udario u glavu, usled čega je Jelena preminula, ali je pre smrti udahnula vodu iz kanala.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Mrtva Jelena Marjanović

Svi se isključili

U optužnici se navode i svedočenja očevidaca, a među njima je i jedan biciklista koji je video Zorana i Jelenu zajedno na nasipu. Sudski veštak Dragomir Vasiljević, koji je analizirao snimke sigurnosnih kamera sa obližnje kuće, kao i sa autobusa koji tuda saobraća, utvrdio je da je taj biciklista zaista mogao da vidi muškarca i ženu na nasipu, tačno u 16.58. Pri tom, i veštačenje baznih stanica mobilne telefonije pokazalo je da su se Jelena i Zoran morali susresti na nasipu između 16.56 i 17.04, u vreme kad je ona ubijena.

Ovo veštačenje je, međutim, pokazalo i nešto veoma zanimljivo u vezi sa članovima Zoranove porodice:

- U analizi kretanja telefona Zoranovog sina Uroša, brata Miloša i oca Vladimira, može se zaključiti da su sva trojica u to vreme bili ili isključeni ili nisu imali bilo kakvo kretanje koje se može pratiti - navodi se u optužnici, a prenosi Informer.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading