ALBANCI NAPALI SRBINA U KOSOVSKOJ MITROVICI I UPUCALI GA U NOGU

Autor: Tanjug

Hronika

25.06.2018

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvadesetjednogodišnji Aleksandar J. ranjen je u ponedeljak naveče u multietničkom naselju Suvi do u Severnoj Kosovskoj Mitrovici. Po rečima dr Milana Ivanovića, direktora KBC u Kosovskoj Mitrovici mladić je zadobio prostrelnu ranu u predelu potkolenice i trenutno se nalazi na intenzivnoj jedinici Kliničko bolničkog centra.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

- Mladić je srećom van životne opasnosti i trenutno se nalazi na intenzivnom odeljenju kako bi se pristupilo operativnom zahvatu - rekao je za „Novosti“ dr Ivanović.

Prema saznanjima “Novosti” iz policijskih izvora na mladića koji se kretao pešice pucala osoba albanske nacionalnosti iz vozila koje je tuda naišlo.

- U vozilu su se nalazila dva lica od kojih je jedan čovek albanske nacionalnosti izašao i udario srpskog mladića drškom pištolja po glavi a potom mu pucao u predelu potkolenice - ističe izvor „Novosti“ i napominje da je mladić srećom ostao u svesnom stanju pri čemu je pozvao policiju.

Napad se, kako dodaje naš izvor dogodio u 21:05 časova kod trafo-stanice u ovom naselju a povređeni mladić je potom prebačen u KBC gde se očekuje operativni zahvat.

Osudivši ranjavanje srpskog mladića Goran Rakić, gradonačelnik Severne Mitrovice je istakao da ovakvi napadi ne doprinose miru u pokrajini pogotovu neposredno posle pregovora Beograda i Prištine u Briselu gde je dogovoreno da se otvorena pitanja rešavaju mirnim putem.

- Izgleda da je samo srpska strana spremna i opredeljena za mirno rešavanje problema, koje je nemoguće rešiti ukoliko se ponavljaju napadi na Srbe - ističe gradonačelnik Rakić dodajući da su se u pomenutom naselju često dešavali napadi na Srbe zbog čega je, kako ističe, neophodno veće prisustvo policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading