UBISTVO ISPLANIRANO DO DETALJA: Ubio prijatelja zbog duga, a telo bacio u bunar

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

22.06.2018

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 14 i po godina zatvora i 100.000 dinara Predraga Stefanovića iz sela Udovice zbog ubistva Ž.J. kome je dugovao novac.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Smederevu kojom je Stefanović nakon ponovljenog suđenja osuđen za krivična dela ubistvo i neovlašćeno držanje oružja.

Pravni sledbenici sada ubijenog su, radi ostvarivanja svojih imovinsko – pravnih zahteva upućeni na parnicu, navodi se u odluci koja je danas obajvljena na sajtu Apelacionog suda.

Prvu prvostepenu presudu kojom je Stefanović bio osuđen na 18 godina zatvora Apelacioni sud je bio ukinuo prošle godine sa nalogom da mu se suđenje ponovi.

Stefanović je osuđen jer je nakon kraće svađe i prepirke u vezi sa dugom prema Ž.J, izašao iz prostorije u kojoj su prethodno sedeli i otišao u letnju kuhinju pa ga karabinom upucao u leđa kroz prozor.

Potom je telo Ž.J. stavio na traktorsku prikolicu, uvio u plasticnu mušemu i traktorom odvezao u mesto Orešac, gde je telo bacio u napušteni bunar, a preko tela bacio više papirnih džakova sa cementom, kao i nekoliko džakova negašenog kreča, navodi se u presudi.

RepublikaFoto: pixabay.com

Krvavu garderobu ubijenog je bacio na smetlište i spalio, a cev karabina iz kojeg je pucao namazao uljem za oružje i karabin sakrio, dok je potom u cilju prikrivanja ostalih tragova, auto Ž.J. spalio na jednoj njivi u ataru sela Dubona.


Prilikom odluke o kazni, sud je imao u vidu od olakšavajucih okolnosti za Stefanovioća da je priznao krivično delo, da je otkrio mesto gde je sakrio leš, kao i njegove lične i porodičen prilike i raniji život, uz istovremeno osvrtanje na doprinos samog Ž.J.

- Kao otežavajuće okolnosti pravilno je prvostepeni sud cenio celokupno ponašanje okrivljenog nakon lišenja života oštećenog, odnosno da je uklonio tragove krivičnog dela, kao i brojne radnje koje je okrivljeni preduzeo - navodi se u presudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading