Vozač koji je ubio četvoro mladih viđen to veče kako PIJANČI U KAFANI, PA SEDA ZA VOLAN!

Autor: informer.rs

Hronika

18.06.2018

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad J. (39) iz Mojsinja kod Čačka u petak je, vozeći pijan "škodu" Ibarskom magistralom brzinom skoro 200 kilometara na sat, izazvao stravičan udes, u kom je poginulo četvoro mladih, dok su četiri osobe povređene.

RepublikaFoto: youtube.com/ RTS Sajt - Zvanični kanal
Delovi automobila razbacani na sve strane

Bahatom Nenadu je posle sudara izmereno 1,2 promila alkohola u krvi, ali je kasnijom laboratorijskom analizom utvrđeno da je taj iznos bio i mnogo veći!

Kako kaže izvor blizak istrazi, Nenad je na pravcu Ibarske magistrale "škodom" razvio ogromnu brzinu i otpozadi je udario u "jugo", koji se kretao istim smerom, i bukvalno ga preskočio. "Jugo" se prevrnuo i sleteo u kanal, dok je "škoda" izletela u suprotnu traku, gde je direktno udarila u "audi", u kom su poginule četiri osobe, a dvoje je teško povređeno. Nastradali su braća Milija (21) i Petar Paunović (24) iz Bumbarevog brda, kao i Bojan Lazović (24) i Ivana Joković (33) iz Bresnice. Teško su povređene Jelisaveta Stanojević (28) i Gordana Simić (36). Osim njih, koji su svi bili u "audiju", lakše su povređeni Nenad J. i vozač "juga".

Nebojša Paunović, otac stradale braće, ispričao je da je Petar u petak uveče "audijem" razvozio kućama Miliju i njegove kolege iz firme "Kamelija", posle druge smene.

- Petar je te večeri otišao da doveze Miliju s posla jer on i njegove kolege iz druge smene nisu imali autobus. Kada sam video da ih nema da dođu kući, a bila je već prošla ponoć, pozvao sam ih na mobilni, ali mi se nijedan sin nije javljao. Slutio sam da nešto nije u redu, pa sam iza ponoći seo na bicikl i krenuo prema Bresnici. Tamo u varošici sam sreo Bojanovog oca, koji je autom krenuo na mesto nesreće. Oko 1.30 smo u Mojsinju zatekli stravičan prizor - priča uplakani Nebojša.

Duško Cvetić, ujak stradale braće, kazao je da je Nenad pio u kafani, a onda je krenuo da divlja Ibarskom magistralom.

- To su mi potvrdili ljudi koji su ga videli kako pijan izlazi iz kafane i odlazi do automobila - naveo je Cvetić.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija Telemark

Meštani Mojsinja kažu za Nenada da je sklon alkoholu i da se bavi preprodajom automobila. Dodaju i da Nenad često pijan "isprobava" automobile, koje posle daje u prodaju.

- Na toj deonici, gde je Nenad izazvao udes, pravac je dug tri, četiri kilometra i tu može da se razvije velika brzina. On tamo često isprobava automobile koje preprodaje - kaže meštanin Mojsinja.

O tome koliko je Nenad brzo vozio u trenutku udesa svedoči i podatak da su delovi "škode" i "audija" bili razbacani u krugu od nekoliko desetina metara. Motor "audija" je uleteo na prednja sedišta i na mestu ubio vozača i suvozača. Alkometrom je na uviđaju izmereno da je Nenad imao čak 1,2 promila alkohola u krvi. Međutim, kasnijom analizom krvi utvrđeno je da je bio čak mnogo pijaniji.

Po nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca u Čačku, vozaču "škode" određen je pritvor do 30 dana, a tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem - izjavio je Ivan Zarić, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Čačku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading