POSLEDNJA INFROMACIJA: ŠESTORO POVREĐENIH U PUCNJAVI ISPRED "MANILE" U NIŠU!

Autor: Republika

Hronika

17.06.2018

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jutrošnjoj pucnjavi ispred kluba "Manila" u Nišu hicima iz vatrenog oružja teže su ranjene tri osobe, dok su još tri zadobile lakše povrede od rikošeta.

RepublikaFoto: Tanjug
Ilustracija

Operisani su radnik obezbeđenja koji je zadobio najteže povrede i policajac M. M. koji je upucan prilikom intervencije, dok je u toku hirurško zbrinjavanje povreda koje je zadobio napadač I. P.

- Tri osobe su povređene projektilima iz vatrenog oružja i imaju teške povrede donjih ekstremiteta. Svako od njih ima više ustrelnih i prostrelnih povreda. To su teške povrede sa oštećenjem koštanih struktura, ali nisu vitalno ugroženi. Prema težini povreda, prvo je operisan radnik obezbeđenja kao najteže povređen, pa policajac i sada je u toku operacija napadača - kaže za Blic.rs direktor Urgentnog centra prof. dr Miodrag Lazić 

Radnik obezbeđenja pored toga što je izrešetan u noge, ima i tri ubodne rane na grudima i jednu na vratu.

- On je uboden tri puta u grudi nekom oštricom i jednom u vrat, ali nijedna od ubodnih povreda nije duboka. Nijedan ubod nije probio grudni koš i povredio pluća. To su površne rane jer je samo probijen mišić. Te povrede su zbrinute. Policajac ima višestruke povrede obe potkolenice od vatrenog oružja, a napadač ima povređenu desnu butinu kost. Sve povrede su teške povrede, međutim, nema povreda koje ugrožavaju život. Svi imaju povrede koštanih struktura, bez povreda krvnih sudova, što je sreća - objašnjava prof. dr Lazić.

Troje lakše povređenih, među kojima su i dvojica policajaca, povređeni su rikošetom - komadićima stakla, kamena i još nečeg što je prštalo okolo prilikom pucnjave. Oni su zadobili lake povrede – posekotine i oguljotine i posle pregleda pušteni su kući.

Kako je ranije navedeno, ubrzo nakon nemilog događaja niška policija koja je bila u redovnoj patroli nedaleko od lokala na Trgu kralja Milana uhapsila je napadača.

- Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu - saopštila je policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading