ŽDROKINCI UBIJENI ZBOG SMRTI OBAVEŠTAJCA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ždrokinci ubijeni iz osvete zbog likvidacije bivšeg južnoafričkog agenta na Novom Beogradu. Kako Srpski telegraf saznaje, likvidacija Dejana Stankovića (71) zvanog Ždrokinac i njegovog sina Vojina (41) u Kruševcu direktno je povezana sa ubistvom stranog obaveštajnog agenta i crnogorskog državljanina Gorgija Džordža Darmanovića (58) početkom maja.

Foto: facebook.com/Vojin Stankovic
Vojin Stanković

Legija stranaca

- Dejan Stanković, koji je izrešetan prošle nedelje u naselju Prnjavor u Kruševcu, uz pomoć još jedne neidentifikovane osobe ubio je južnoafričkog agenta Džordža Darmanovića. Pretpostavlja se da su Ždrokinac, kao i njegov sin Vojin, koji je ubijen u sačekuši pre mesec dana, likvidirani iz odmazde zbog ubistva tajnog agenta - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Sumnja se da je motiv ubistva Darmanovića povezan sa boravkom Dejana i njegovog brata blizanca, koji se takođe zove Vojin, u Južnoj Africi.

Dejan se sa bratom jedno vreme skrivao u Južnoj Africi, gde je verovatno upoznao i Darmanovića

- Braća su osuđivana zbog raznih krivičnih dela u Srbiji i okolini, a nakon jedne pljačke utočište su pronašli u Južnoj Africi, gde su navodno završili u Legiji stranaca, a potom i radili u obezbeđenju tadašnjeg predsednika te države. Pretpostavlja se da su tamo i upoznali Darmanovića - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Ovome ide u prilog i to što su stariji Stanković i njegov sin likvidirani na gotovo identičan način.

Foto: Republika

- Obojica su ubijena u sačekušama usred bela dana, u samo mesec dana razmaka. Mediji su Darmanovićevo ubistvo dovodili u vezu sa kriminalnim grupama koje se bave švercom droge u Johanesburgu, pa nije isključeno da su se stariji Stankovići tokom boravka u Južnoj Africi priklonili tamošnjoj mafiji i da je to jedan od motiva ovog zločina - priča izvor.

Pali i pomagači

Policija je do saznanja da iza ubistva Džordža Darmanovića stoji Dejan Stanković došla nakon što su pre nekoliko dana u Beogradu uhapšeni pomagači S. M. (63) i S. Đ. (44) iz Kruševca, koji su pružali logističku podršku atentatorima tokom likvidacije. Tom prilikom uhapšen je i M. V. (35) zbog sumnje da je falsifikovao dokumenta, a nakon provera utvrđeno je da je za njim raspisana poternica zbog ubistva u BiH.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading