OTAC MONSTRUM koji je UBIO SVOJE BLIZANCE ne ide u zatvor nego na LEČENJE!

Autor: informer.rs

Hronika

29.05.2018

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Krstičić (36) iz Štrpca, koji je 20. februara 2017. izmasakrirao svoje sinove blizance Nemanju i Danila stare samo 40 dana, neće ići na robiju već na psihijatrijsko lečenje jer su lekari utvrdili da boluje od paranoidne šizofrenije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tokom krvavog pira mali Nemanja je na mestu ubijen udarcem nožem u srce, dok su lekari uspeli da spasu teško ranjenog Danila, kom je otac rasporio stomak. On se nakon mukotrpnog lečenja oporavio i sada sa majkom živi kod njenih roditelja.

Informeru je u sudu u Uroševcu potvrđeno da je Krstičić posle zločina bio na psihijatrijskom veštačenju, tokom kog je konstatovano da on nije bio uračunljiv kad je iskasapio svoje tek rođene bebe.

- Odeljenje za teški kriminal Osnovnog suda u Uroševcu izrekao je Dejanu Krstičiću, optuženom za teško ubistvo, meru obaveznog psihijatrijskog lečenja u Institutu psihijatrijske forenzike Kosova. Ova mera trajaće sve dok ne prestane potreba za daljim lečenjem, odnosno do poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja - navodi se u dopisu uroševačkog suda.

Dodaje se i da su veštaci psihijatrijske forenzike zaključili da okrivljeni ima mentalni poremećaj paranoidna šizofrenija.

- U međunarodnoj klasifikaciji mentalnih bolesti, paranoidna šizofrenija se kodira sa "F20", a smatra se teškim poremećajem koji karakteriše promena mišljenja, percepcije i ponašanja sa pojavom deluzija, halucinacija i iskrivljenog tumačenja realnosti - saopštio je sud.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading