(FOTO) Doktorka preživela dramu u Zrenjaninu! MACURA: SELFI MI SPASAO ŽIVOT

Hronika

20.05.2018

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da me jedna žena nije zaustavila da se slikamo, popela bih se na binu baš u trenutku kad se čelična konstrukcija obrušila i poklopila ljude na njoj, priča Nada Macura, portparolka beogradske Hitne pomoći, koja je u subotu pomagala povređenima u nezgodi na etno-festivalu Banatska priča u Zrenjaninu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Nada Macura preživela užas

Montažna čelična konstrukcija pala je i poklopila skoro celu binu, pri čemu je teže povređena novinarka i voditeljka programa Branka Jajić, a lakše jedna žena koja je bila u organizaciji festivala. Nada Macura bila je gošća manifestacije i trebalo je da se popne na binu svega nekoliko sekundi pre nezgode.

MACURA: Nisam se uplašila. U tim trenucima razmišljala sam samo kako da pomognem ljudima. Život bih dala da je trebalo

I DECA NA BINI

- Kada sam krenula ka bini i zakoračila na prvu stepenicu, zaustavila me je jedna žena i zamolila da se slikamo. Nedugo zatim čula sam vrisku i videla jeziv prizor - konstrukcija je padala na binu, a ljudi su u panici bežali na sve strane. Izgledalo je tako strašno da sam u trenutku pomislila - svi će poginuti. Odmah sam dotrčala da pomognem. Neki momci su prišli da podignu konstrukciju koliko mogu i omoguće mi da dopuzim do povređenih - priseća se Macura.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Srušila se bina

Među ljudima na bini bila su i deca, koja su, na sreću, prošla nepovređeno jer su bila brza i skočila su na vreme. S druge strane, voditeljka programa bez svesti je ležala prikleštena između konstrukcije i stola. Videvši je takvu, čuvena beogradska lekarka nije čekala ni sekunde.

- Dozivala sam je, lupala po obrazima, pokušavala sam prstima da joj otvorim vilicu i polivala je vodom. Kada sam je konačno osvestila, pitala sam je da li može da mrdne prstima jer je ležala presavijena preko stola i postojala je mogućnost da joj je povređena kičma. Na sreću, normalno se pomerala. Bila je uznemirena i htela je da ustane, što se dešava usled potresa mozga - priča Macura.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Nesreća: Bina koja se obrušila

Jedna žena zaustavila me je da se slikamo baš kada sam krenula ka bini. Nekoliko sekundi kasnije, čelična konstrukcija obrušila se na binu, priča dr Macura

 

U TEŠKOM STANJU

Na metar odatle zapomagala je još jedna devojka.

- Ona je uspela da skoči sa bine, ali ju je konstrukcija najverovatnije okrznula i povredila joj glavu. Kada su došle kolege iz Hitne pomoći, krenula sam sa njima i referisala im sve do detalja da bi znali u kakvom su tačno stanju pacijenti. I kasnije sam zvala da vidim kako su. Tada su mi rekli da je voditeljka programa u veštačkoj komi i da je još u teškom stanju - kaže Nada.

Na pitanje da li se i u jednom trenutku uplašila, doktorka odgovara da nije.

- U tim trenucima razmišljala sam samo kako da pomognem ljudima. Život bih dala da je trebalo. Posle puno vremena, vratilo mi se ono što sam uvek radila i što najviše volim, spasavala sam ljudske živote - dodaje Macura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading