NESREĆA U ZRENJANINU: Deo bine se srušio na voditeljku i gošću, NADA MACURA PRITRČALA U POMOĆ

Autor: ilovezrenjanin.com, Republika

Hronika

19.05.2018

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve osobe povređene su kada se ogromna montažna konstrukcija obrušila u toku održavanja etno festivala "Banatska priča" koji je počeo rano jutros, a prvu pomoć povređenima je pružila doktorka beogradske Hitne pomoći Nada Macura, koja je bila gost festivala.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oko 15 dok se čekalo proglašenje pobednika u kuvanju riblje čorbe i pilećeg paprikaša i brzom jedenju štrudle konstrukcija na kojoj je bio veliki natpis festivala, iznenada se srušila, piše portal "I love Zrenjanin".

Tom prilikom teže je povređena novinarka i voditeljka programa Branka Jajić, a lakše jedna žena koja je bila u organizaciji festivala. Obe su, kako se navodi, zadobile udarac u glavu i zbrinute u zrenjaninskoj bolnici.

Nakon pada konstrukcije voditeljka programa je ostala priklještena između konstrukcije i stola koji se nalazio na bini, a ubrzo je stigla i Služba Hitne medicinske pomoći koja je povređene žene prevezla u bolnicu. Na lice mesta došla je i policija.

Tragedija je, piše ovaj portal, mogla da bude i veća, jer se u trenutku nesreće na bini nalazilo još ljudi.

Sem toga, tokom manifestacije na bini su se nekoliko sati smenjivali KUD-ovi koji su izvodili kulturno-umetnički program. Među njima najviše je bilo dece, dodaje se.

Srećom, mališani su prošli nepovređeno jer su bili brzi i istog časa skočili sa bine.

Ipak, najveće pitanje je zbog čega konstrukcija nije bila bolje obezbeđena i pričvršćena i ko će zbog tog propusta sada biti odgovoran.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading