DA TI SRCE PUKNE: Gledala kako joj otac ubija majku, pa sebe, pa je silovao ujak

Autor: Republika

Hronika

19.05.2018

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

G.M. (38) iz mesta kod Despotovca uhapsila je jagodinska policija i odredila mu zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je silovao šesnaestogodišnju sestričinu M.T., čiji je staralac. Obavljena su saslušanja i medicinski pregledi, a devojčica je premeštena kod dede i nastavila je školovanje. On je 2014. godine posle ubistva sestre G. T. iz Svilajnca preuzeo brigu o njene dve kćeri. Starija je sada na fakultetu, a mlađa je u srednjoj školi i trenira fudbal.

Ilustracija

Devojčica je do detalja opisala kako je G.M. počinio zločin, ali inspektori proveravaju i mogućnost da je M. T. sve to izmislila da bi se osvetila.

- Niko nikada nije posumnjao, niti skrenuo pažnju na neko neubičajeno dešavanje. Reč je ipak o krvnom srodstvu. Kada god bi ih socijalni radnici posetili sve je bilo fantastično, posvećenost, rodbinska briga, bog zna kako. Tako nešto niko ni u snu nije mogao da pretpostavi, rođeni ujak. Čudno je da devojčica nije signalizirala socijalnim radnicima ili policiji, kao i ponašanje ostalih ukućana - kažu upućeni u ovaj slučaj, piše Centralmedia.rs.

Kako se saznaje u porodici Marinković, osumnjičeni i njegova supruga su hranitelji devojčice već četiri godine, otkad je njen otac, zbog ljubomore 2014. ubio njenu majku G.T., a potom izvršio samoubistvo. Devojčica je tome prisustvovala, vezana za stolicu. Na kraju je uspela da se odveže i pobegne u kupatilo.

- Ona je prijavila da se to dogodilo prošle godine. Nema nikakve dokaze. Znači, sada je njena reč protiv njegove. Mislim da je do problema došlo zbog toga što je htela da se zabavlja sa devojkom, a mi smo joj branili. Mi smo držali disciplinu i zato što je htela da ode od nas. Ako je to želela, mogla je da kaže, a ne da otera čoveka u zatvor. Sve nas je to mnogo pogodilo. G.M. je nju voleo kao svoju ćerku i nije pravio razliku između naše dece i nje - kaže supruga osumnjičenog.

Supruga uhapšenog G.M. ističe da su "devojčici uzimali telefon u 22 sata, jer je ujutru išla u školu, a da su je deda i baba puštali u diskoteku do jutra kada bude kod njih".

- Imamo i dva sina od 11 i 17 godina, koji još ne znaju da im je otac uhapšen. U selu možete bilo koga da pitate za mog supruga, svi će da kažu da je domaćin i čovek za primer. A deda i baba M. T. će da nas ocrne, jer smo vodili borbu za starateljstvo nad njom. Ako je kriv, neka ide u zatvor, ali šta ćemo ako nije kriv - pita se supruga.

Slobodan, deda M. T., kaže da je ona povremeno dolazila kod njega i bake Nadežde.

- Dobio sam starateljstvo nad M. T., ali su oni prijavili da je moj sin ubio ženu i da smo mi stari. I G.M. je tako uzeo dete koje meni pripada. Ona je sad kod mene. Rekli su mi da je ništa ne pitam o tome što se dogodilo, tako da ne znam detalje - priča deda devojčice.

Slobodan kaže da je bio u Centru za socijalni rad i da podnosi zahtev za starateljstvo nad detetom.

Nadležni su saznali za slučaj silovanja kada se devojčica požalila drugarici.

- Postoje neproverene inidicije da devojčica nije bila jedina u toj "igrici" i da su možda bile uključene i neke njene drugarice. Treba i ukućani što šta da kažu o svemu. Treba temeljno odraditi istragu. Dete nije ni bilo svesno cele situacije - ističu upućeni.

Posle zadržavanja G.M. će biti izveden pred tužioca i sudiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading