POGINUO NAJSREĆNIJEG DANA U ŽIVOTU: Glava niškog doktora ostala na banderi, A OBEZGLAVLJENO TELO LETELO 50 METARA

Autor: D. I.

Hronika

25.04.2018

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alekanar Zlatić (48) lekar niškog Kliničkog centra na Klinici za digstativnu hepatibilnu hirurgiju, poginuo je nesrećnim slučajem u selu Moravac kod Aleksinca. Nesreća se dogodila kada je u utorak oko 21.50 časova, vozeći motocikl marke "honda" Zlatić sleteo sa kolovoza, udario u saobraćajni znak a potom u banderu i poginuo na licu mesta.

RepublikaFoto: Republika
Sa motocikla u smrt: Alekanar Zlatić

Radost i smrt u istom danu

- Ovo mi je najomiljeniji dan u životu - rekao je Aleksandar nekoliko sati pre odlaska u smrt.

Naime, tog dana proglašen je za docenta na Medicinskom fakultetu u Nišu, čime mu je ispunjena želja da bude u nastavi.

- Istovremeno njegova supruga Tatjana, moja ćerka, takođe lekar, dobila je rešenje za posao u osnovnoj školi "Učitelj  tasa" u Nišu, gde radi i moja druga ćerka kao profesor srpskog jezika. Saša je bio ushićen, pun radosti i života. Veselio se i grlio mlađu čerkicu Aleksandru koja je dobila ime po njemu i stariju Darju koja je gimnazijalac, inače zvedica u Pinkovoj reviji. Svi smo tog dana bili srećni, a Saša je hteo da podeli radost sa svima - kaže Boško Savić, tast poginulog doktora Aleksandra i sa tugom u glasu dodaje:

RepublikaFoto: Republika
Voleo motore: Tragično stradali lekar KC Niš

- Uveče je krenuo sa drugovima bajkerima i kolegama da proslavi uspehe. Nekoliko sati potom stigla je najcrnja vest. Za njegovu pogibiju saznale su brzo kolege, ali niko porodici nije imao hrabrosti da to saopšti dok zvanično nije došla policija. Toliko radosti i smrt u jedbnom danu, subina se poigrala s nama - kaže on.

Tuga i muk

U kući Zlatića u Donjoj Vrežini kod Niša, muk i tuga. Supruga Tatjana otišla da pripema sahranu, a ćerkice Darja i Aleksandra privijaju se uz tetu Javorku koja u šoku tiho jeca.

- Aleksandar je bio drag i mio svima. Uzoran suprug i požrtvovan otac. Aleksandra mu je bila mezimica. Kad mu se ostavrio životni san i bio najradosniji, otišao je u smrt. Sve nas je to pogodilo kao grom iz vedra neba - dodaje profesorka Javorka, Aleksandrova svastika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vlada53

25.04.2018 17:23

Neka ti je laka zemlja i vecna slava dragi prijatelju!Bog nekada bira najbolje.Samo on zna zasto si mu potreban.