POLICAJAC GREŠKOM POSTAO KNELETOV UBICA!

Autor:

Hronika

20.04.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo poznatih kriminalaca koji su bili strah i trepet beogradskih ulica poslednji put je slikano u ležećem položaju s brojem na grudima. Fotografisali su ih policajci izrešetane, raznete, krvave... Kako su izgledali uviđaji nekih od najvećih ubistava devedesetih, kao što su likvidacije Aleksandra Kneževića Kneleta, Mihajla Divca, Bate Trlaje... za Srpski telegraf priča penzionisani forenzičar Časlav Ristić.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar Knežević Knele

Priča s leševima

- Moj prvi susret sa Mihajlom Divcem je bio kada ga je Luka Bojović ranio u kafiću "Trozubac". On je bio toliko fizički jak da je onako ranjen sam otrčao do Urgentnog centra. Kada smo ga pitali ko je pucao u njega, kratko je odgovorio: "Ne znam." Rekao sam mu: "Znaćeš ko je pucao u tebe kada te opkoračim." Odgovor ga je zbunio, pa me je pitao: "Kako to mislite, inspektore?" Odgovorio sam mu: "Kada te budem slikao mrtvog" jer svakog ubijenog moramo da opkoračimo kako bismo ga uslikali. Nekoliko meseci kasnije zvao me je starešina i rekao: "Ideš da radiš jednog svog starog prijatelja. Hotel 'Putnik', Novi Beograd, Mihajlo Divac." Otišao sam i odradio uviđaj. Mrtvom sam mu rekao: "Govorio sam da ću te slikati." Kolega me je čudno pogledao i upitao me otkada pričam sa leševima - priča Ristić.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ubistvo Kneleta ostalo nerazjašnjeno

Ubistvo Aleksandra Kneževića Kneleta u hotelu "Hajat" 28. oktobra 1992. mimoišao je ovog uviđajca za pola sata, ali je u njega umešan na drugi način.

Ristić: Mihajlu Divcu sam rekao da ću ga slikati mrtvog

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Časlav Ristić

Uviđaj u "Hajatu"

- Bio je već kraj smene kada smo dobili poziv. Spremio sam se da idem na lice mesta kada se kolega koji je radio noćnu smenu sam prijavio kada je čuo ko je ubijen. Dok je radio uviđaj u sobi, zakačio je lampu i uhvatio je sa obe ruke da ne bi pala sa stočića. Nastavio je da fotografiše lice mesta i zaboravio šta je uradio. Kolege koje su skidale otiske po završenom poslu su rekle da imaju savršene tragove sa sobne lampe i krenuo je mukotrpni rad upoređivanja. Tada se nije radilo kompjuterski, već ručno - listanjem i upoređivanjem slika. Ljudi su radili nedelju dana, kada je taj kolega, sav uplašen, došao i rekao mi šta je uradio. Odveo sam ga do inspektora, kucnuo na njihova vrata, ušao i rekao: "Dovodim vam Kneletovog ubicu", a on im je objasnio šta se dogodilo - priseća se Ristić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading