NOVA MISTERIJA: Taksista strancu iznajmio "opel astru" da vozi po nasipu u vreme ubistva Jelene Marjanović

Autor: Republika

Hronika

12.04.2018

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozni taksi, koji je u vreme ubistva pevačice Jelene Krsmanović lociran na nasipu u blizini mesta zločina, dugo je bio predmet policijske istrage za koji se sumnjalo da ima veze se monstruoznim ubistvom u Crvenki.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Godišnjica od ubistva

Pregledom snimaka sa kamera, kako onih koje gledaju na nasip, tako i onih koje snimaju glavni put koji vodi ka Crvenki, policija je primetila taksi vozilo “opel astra” u blizini mesta gde je pevačica ubijena.

- Taksi je bio u blizini mesta gde je pevačica ubijena u periodu oko 17 sati, kada se ovo monstruozno ubistvo događalo. Operativnim radom, policija je došla do vlasnika ovog taksi vozila i privela ga na saslušanje - priča izvor "Blica" upoznat sa istragom.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Nasip u Borči

Istraga zločina, koji je od samog početka obavijen velom misterije, iznedrila je tada još jedan detalj koji će, činilo se, rešiti ovaj slučaj.

- Taksista je na saslušanju kazao da je tog dana iznajmio vozilo jednom strancu, te i da nije znao šta će mu automobil, kao i da on lično na nasipu tog dana nije bio, odnosno da 2. aprila 2016. nije ni sedao za volan svog vozila - priča izvor.

Prema njegovim rečima, istražitelji su se bacili u potragu za misterioznim strancem, te nedugo potom on je i pronađen. Međutim, nisu uspeli da ga dovedu u vezu sa zločinom.

- Stranac se pred policijom pravdao da je automobil unajmio kako bi se provozao kroz Beograd, a da je do nasipa stigao istražujući prestonicu. Iako je svima zvučalo nelogično šta će jedan stranac u Crvenki, koja se nalazi na levoj obali Dunava i od centra je udaljena 30 minuta vožnje, policija nije imala nijedan dokaz koji bi ukazivao na to da je on počinio ubistvo pevačice - priča sagovornik.

Kako naglašava, stranac ni na koji način do sada nije mogao da se poveže ni sa pevačicom ni sa njenim suprugom, te je pušten na slobodu i on se ubrzo potom vratio u svoju državu, a policija je nastavila svoju istragu, koja je godinu ipo dana od ubistva pevačice dovela do hapšenja Zorana Marjanovića, njenog supruga. Policija je tada skupila dovoljno dokaza da Više javno tužilaštvo zatraži pritvor za Zorana Marjanovića i pokrene istragu protiv njega.

Među dokazima koji su ukazali na to da je on počinilac ovog gnusnog zločina koji već dve godine potresa Srbiju i region jeste blato pronađeno na njegovim pantalonama, a čija struktura je identična jedino na mestu gde je pevačica ubijena.

Takođe, dokaz koji je ukazao na Zorana jeste i velika količina pevačicine krvi koja je otkrivena na zadnjem sedištu "mercedesa" koji je tog dana Zoran vozio na nasip. Nakon saslušanja svedoka u tužilaštvu i analiza veštačenja koje je ono naložilo, protiv Zorana Marjanovića u februaru je podignuta optužnica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mila

17.04.2018 17:50

Malo je previše koincindencije ne samo to što je stranac od tolikog Beograda i turističkih lokaliteta se našao u Crvenki nego baš u vreme izvršenog ubistva, ako je nedvosmisleno utvrdjeno da je tada izvršeno.