SUDIJA ZAVRŠILA NA INTENZIVNOJ: Mađarica me je udarala i na zemlji, a onda sam se onesvestila!

Autor: alo.rs

Hronika

12.04.2018

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zorica Marinković Ilieski, predsednica Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici, brutalno je pretučena na svom radnom mestu kada je na nju nasred sudnice nasrnula Mađarica zato što joj je izrekla novčanu kaznu od 15. 000 dinara!

Sudija u Sremskoj Mitrovici brutalno pretučena/Foto: Ilustracija

Zorica Marinković Ilieski kaže za "Alo!" da ni u snu ne bi očekivala da joj se tako nešto desi, i to na radnom mestu, u Palati pravde.

- U utorak sam bila dežurni sudija i privedena mi je državljanka Mađarske, pošto su je policajci zatekli na autoputu bez dokumenata. Žena je ušla u sudnicu, obezbedila sam joj prevodioca, čak sam rekla policajcima da joj skinu lisice jer je žena - počinje ispovest sudija i vidno uznemirenim glasom nastavlja:

- Počela sam postupak, koji se, inače, vodi po hitnom postupku, i saslušala sam je. Prevodilac mi je u nekoliko navrata rekla da žena priča pomalo nepovezano i nerazumljivo, ali meni nije delovala agresivno. Tražila je da je odvedemo lekaru u Beograd jer ima povredu ruke, koja joj je bila u gipsu. Objasnila sam joj da ne može da ide u Beograd, ali da ćemo je odvesti u Hitnu pomoć u Sremskoj Mitrovici. Ona se saglasila i kada sam joj izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara, prišla je da potpiše zapisnik - kaže sudija, navodeći da je posle toga usledio strahovit fizički napad.

- Ona se odjednom zatrčala ka meni i gurnula prevodioca. Čula sam zapisničara kako vrišti: "Bežite, sudija!" Tada sam osetila kako me žena hvata za kosu, a zatim jedan udarac u glavu, pa drugi, treći, četvrti. Udarala me je i tim gipsom, svukla mi džemper, a od udaraca sam pala. Ležala sam potrbuške, a ona me je opkoračila i sve vreme udarala. Videla sam kako je inspektor vuče, a onda sam se onesvestila - priča vidno potresena žena.

Kako kaže, kolege su je prevezle u Hitnu pomoć, gde je dva sata provela na intenzivnoj nezi.

- Imam čvoruge po glavi, modricu na slabini, cevanica mi je naprsla. Dobila sam i tahikardiju, a pritisak mi je skočio na 150 - kaže Zorica Marinković Ilieski.

Ona ističe da ničim nije izazvala tako agresivnu i brutalnu reakciju Mađarice i da oseća veliko poniženje što joj se tako nešto dogodilo, jer svoj posao već 17 godina obavlja časno i pošteno.

- Osećam fizičke bolove, ali oni su nišTa u odnosu na to koliko sam povređena kao čovek i kao radnik. Strašno je to što mi se dogodilo. I sad mi se čini da ta žena stoji iza mene i da će me napasti. Prošla sam pored zgrade suda i ne mogu vam opisati kako sam se osetila - strašno! Trebaće mi vremena da se odmorim, da razmislim i da vidim šta ću dalje - kaže šokirana Zorica.

- Nikada ranije ovako nešto nisam doživela. Bilo je verbalnih sukoba u sudnici, kao i uvreda i psovki, ali fizičkih obračuna ne. Osetila sam potrebu da ispričam šta mi se dogodilo zbog svojih kolega, ali i zbog svih nas koji radimo sa ljudima. Da ljudi znaju šta nas sve može zadesiti. Verujte mi da ne mogu da dođem sebi. Boli me što se sve tako desilo - završava svoju priču predsednica Prekršajnog suda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading