PRVO PA MUŠKO! Valjevac sa 2,04 promila alkohola završio u zatvoru

Autor:

Hronika

09.04.2018

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kazne po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja pršte na sve strane. Tako je i prvi Valjevac završio u zatvoru jer je seo za volan sa 2,04 promila alkohola u krvi.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Naime, patrola valjevske saobraćajne policije zaustavila je "reno 5" za čijim volanom je bio Goran Č, da bi nakon alkotestiranja bilo utvrđeno da u organizmu ima 2,04 promila alkohola, odnosno, da se nalazi u stanju potpune alkoholisanosti, prenosi blic.rs.

Posle zadržavanja u stanici policije, Valjevac je sproveden pred prekršajnog sudiju koji mu je po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja izrekao momentalnu zatvorsku kaznu od 15 dana, zabranu upravljanja motornim vozilom od devet meseci, 15 kaznenih poena u njegovoj saobraćajnoj dozvoli i 2.000 dinara za paušalne troškove postupka.

Za vožnju automobile sa preko dva promila alkohola u organizmu, inače, po novom ZOBS-u zaprećena je zatvorska kazna od 30 do 60 dana, ali je Prekršajni sud Goranu Č. tu kaznu, ipak, ublažio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojsa

09.04.2018 12:53

Sada bi trebalo sudiju u zatvor 45 dana. Ovo je skandal i ismevanje zakona da se kazna daje ispod mininuma 50%. Samo 15 dana zatvora iako je minimalna kazna 30 dana a maksimum 60 dana.Ovaj sudija mora biti trenutno razrešen.