SAHRANA SESTARA U NIŠU: "Ne idite, deco, vratite se majci!"

Autor: Dragan ILIĆ

Hronika

06.04.2018

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sestre Milica (27) i Marija Petrović (24) iz Niša koje su poginule u saobraćajnoj nesreći u Knjaževačkoj ulici kada je na njih naleteo pijani vozač sahranjene su na Veliki petak na Novom groblju u Nišu.

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ
Hiljade ljudi došlo na ispraćaj sestara

Sahrani je prisustvovalo više hiljada rođaka, prijatelja, porodica, predstavnici Grada Niša sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem na čelu, poznati muzičari grupe "Kerber", kao i studenti, kolege i koleginice nastradalih devojaka.

Opelo

Mimohod kraj kovčega u kapeli Novog groblja trajao je satima. Sve vreme klečeći na kolenima naricala je bolom skrhana majka Zora.

- Sine Majo, Miko, deco moja zlatna, duše moje. Niste vi za ovde, vi ste trebale da stvarate i gradite, a mi stariji da idemo. Ovo ne može da bude istina, vratite se majci - naricala je majka nadjačavajući opelo koje je služilo šest sveštenika.

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ
Majku držali da ne padne u raku

U kilometarskoj koloni od kapele do večne kuće nesrećnih devojaka cveće i vence zalivale su suze pridošlih. Nije bilo osobe koja nije zaplakala kada je nad otvorenom rakom majka Zora, skupivši poslednje autome snage, pokušala da "otme" svoje ćerke iz zagrljaja smrti.

Sahrani prisustvovalo više hiljada ljudi, među kojima su bili i članovi grupe Kerber

- Bože, zašto nas kažnjavaš? Zar je ovo tvoja nagrada za sve njihove uspehe, za sve desetke u indeksima, za brojne nagrade i pohvale. Ovo ne može da bude istina. Deco moja, Miko, Majo, pružite ruke da vas majka spase. Vratite se majci, ne da majka vas u crnu zemlju. Ne idi, sine Miko, Majo. Vratite se majci - vrištala je majka Zora nad rakom pokušavajući da dohvati kovčege.

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ

Hitna pomoć

Bolom skrhan Slobodan, otac devojaka, očiju presahlih od suza i sa jecajem umesto glasa, očajnički je pokušavao da zadrži suprugu Zoru. Međutim, žena ga je u jednom momentu nadjačala, pa su mu u pomoć priskočili rođaci, koji su pozvali Hitnu pomoć da se pobrine za nju. Incident se dogodio i kada se, opraštajući se od Milice i Marije, jedna od sestara Teodora zanela govoreći nad rakom, pa je pala preko kovčega.

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading