SKANDAL: NASTAVNICA VODILA BEOGRADSKE ĐAKE U GRAD DROGE I PROSTITUCIJE!

Autor: informer.rs

Hronika

04.04.2018

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici beogradske osnovne škole "Karađorđe" išli su da na ekskurziji u Amsterdamu gledaju prostitutke u čuvenoj Ulici crvenih fenjera! Dečake i devojčice od jedva 13 godina tamo je odvela nastavnica fizičkog, koja je bila vodič na ovom putovanju.

RepublikaFoto: twitter.com/JRNoblin
Skandal za celo srpsko školstvo!

Što je najverovatnije, poseta kvarta sa prostitutkama, seks-šopovima, striptiz barovima, bioskopima u kojima se puštaju pornići, ali i kafićima gde se konzumira droga, bila je čak i u zvaničnom planu ovog putovanja, koje doduše nije bila zvanična ekskurzija već je organizovano na inicijativu nastavnice.

Direktor OŠ "Karađorđe" Milan Žegarac kaže da Informer da je nastavnica na svoju ruku odvela šest učenika ove škole na putovanje i da sama škola ne snosi nikakvu odgovornost.

- Ovu ekskurziju nije organizovala škola, već je nastavnica fizičkog na svoju ruku otputovala u Amsterdam sa šest učenika naše škole. Poštu su deca na uskršnjem raspustu, ona je uzela godišnji odmor i u dogovoru sa roditeljima preko turističke agencije odvela decu na putovanje. Nemam spisak učenika koji su otišli, jer sam tada radio neke druge važne stvari. Ja kao direktor škole i svi drugi odgovorni u njoj ne možemo da znamo gde i kako đaci provode raspust - rekao je Žegarac.

On je istakao da škola na čijem je čelu nije prekršila zakon jer direktor nije učestvovao u organizaciji putovanja. Ipak, ocenio je da je odlazak đaka u ovu četvrt gde u izlogu stoje obnažene prostitutke krajnje neprimeren.

- Prema zakonu ne možemo da vodimo osnovce u inostranstvo na ekskurziju, ali ovo putovanje nije organizovala naša škola. Sigurno da ja kao direktor škole u koju ti đaci idu ne mislim da je primereno decu odvesti da obilaze Ulicu crvenih fenjera. Zapravo, mi ne znamo da li su oni išli na taj izlet, a u Amsterdamu svakako može mnogo toga zanimljivog i poučnog da se vidi - rekao je direktor škole.

RepublikaFoto: Tanjug

Ministar prosvete Mladen Šarćević rekao je da su preduzete sve potrebne mere povodom ovog skandala i da odgovorni sigurno neće proći nekažnjeno.

- Dobili smo informacije od školske uprave i direktora, ali i dalje ima mnogo pitanja na koja će morati da odgovore. Pokrenut je disciplinski postupak, preduzećemo sve potrebne mere i nećemo opraštati odgovornima. Veoma je važno da se utvrdi da li su se nastavnica i roditelji dogovorali u školi ili na nekom drugom mestu. Od toga će zavisiti ko snosi odgovornost za ovu grešku. Nastavnica sa kojom su deca otputovala je odgovorna u svakom slučaju, ali ću tražiti i od direktora da preispita svoju odgovornost - rekao je Ministar Šarčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading