"IZGUBLJENO JE DOSTA VREMENA - 10 SATI" Oglasila se bečka policija o nestanku Danke Ilić!

Autor:

Hronika

01.04.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u Beču istakao je važnost saradnje sa austrijskom policijom i naglasio da su dve policije u stalnom kontaktu.

"IZGUBLJENO JE DOSTA VREMENA - 10 SATI" Oglasila se bečka policija o nestanku Danke Ilić!

Foto: Printscreen ustupljenog videa, Facebook

Bečka policija je pokrenula istragu nakon što je objavljen snimak na kome se možda nalazi nestala Danka Ilić, dvogodišnja devojčica koja je nestala u Banjskom polju kod Bora. Markos Vitrih, predstavnik bečke policije, izjavio je da je snimak dešavanja na tramvajskoj stanici u subotu popodne deo tekuće istrage, ali da je problem što je prošlo dosta vremena od nastanka snimka do obaveštavanja austrijske policije, prenosi Blic.

Vitrih je istakao da je izgubljeno oko 10 sati dok je video poslat mejlom srpskoj policiji, a zatim je srpska policija kontaktirala austrijsku policiju. Ovaj propust u brzini reakcije može biti ključni faktor u istrazi, s obzirom na to da je moguće da su osobe sa snimka već napustile Beč i otišle u Mađarsku ili Rumuniju.

- Postoji taj snimak o jednom događaju u subotu popodne, na jednoj tramvajskoj stanici. Bečka policija pokušava da nađe dve žene koje se nalaze na snimku - rekao je Vitrih o slučaju nestale Danke Ilić.

Ambasador Srbije u Beču istakao je važnost saradnje sa austrijskom policijom i naglasio da su dve policije u stalnom kontaktu. Svi članovi porodice nestale Danke Ilić će davati izjave u policiji, dok su građani apelovani da odmah obaveste srpsku ili austrijsku policiju ukoliko prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić na teritoriji Austrije.

Interpol je raspisao žutu poternicu zbog nestanka dvogodišnje devojčice iz Srbije, što ukazuje na ozbiljnost situacije i hitnost pronalaska nestale devojčice. Sistem "Pronađi me" je prvi put aktiviran u Srbiji zbog njenog nestanka, dok je opisano kako izgleda i šta je imala na sebi u trenutku nestanka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading