VELJIN PAJTOS IZREŠETAN U AMSTERDAMU

Autor:

Hronika

18.03.2018

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Tasić Gokče (46) iz Vranja preminuo je u petak ujutru u glavnom gradu Holandije, dan nakon što su ga nepoznati napadači izrešetali na ulici, potvrdila je juče njegova porodica. Tasić je u Srbiji poznat kao vlasnik fudbalskog kluba, kriminalac, biznismen i blizak prijatelj Velje Ilića, čiju je stranku svojevremeno finansirao i bio njen član!

RepublikaFoto: P. ROSIĆ
Goran Tasić Gokče

Potraga

Policija je ranjenog Tasića pronašla ispred kuće u Amsterdamu, a istog dana, nekoliko kilometara dalje, pronađen je izgoreli BMW za koji policija pretpostavlja da su koristili napadači. Vozilo je prebačeno u policiju na veštačenje.

- U pitanju je osoba koja je odranije poznata policiji, a ovaj događaj tretiramo kao obračun među narko-klanovima. Helikopter je kružio nekoliko sati nad tim područjem, ali potraga nije dala rezultata. Traga se za dvojicom napadača obučenim u tamnu odeću koji su nosili kapuljače - saopšteno je iz holandske policije.

RepublikaFoto: Tanjug

Holandski mediji su najpre saopštili da je ubijen Marokanac, da bi Tasićev identitet tek u subotu bio potvrđen.

- Tačno je da je brat podlegao povredama. To je potvrđeno njegovoj ženi u Švedskoj. Samo je to što ja imam od informacija - rekao je juče Tasićev brat Zoran.

Osim po sumnjivim poslovima, pretnjama i nasilničkom ponašanju, Tasić je u jednom periodu svog života bio i politički aktivan. Finansirao je Novu Srbiju Velje Ilića i na taj način stekao i zavidnu reputaciju u samom vrhu ove stranke. Prema pisanju Vranjskih, kada god bi Velja Ilić pohodio Vranje, završavao je na prednjem sedištu Tasićevog džipa. Lider Nove Srbije za naš list potvrdio je da je znao Gorana Tasića, ali tvrdi da ga godinama nije video.

Vodio odbor NS

- Sećam ga se kao mladog momka. Tačno je da me je vozio, voleo je da vozi, sam se javljao da menja šofera. Dok sam ga ja znao, bio je pošten. Godinama ga nisam video. Vodio je naš odbor u Vranjskoj Banji, ali je kasnije prešao u drugu stranku - rekao je Ilić.

Bogat dosije
- 2008. pucao u butinu Aleksandru Dimitijeviću, ali je oslobođen krivice
- 2011. osuđen za pokušaj ubistva Zorana Popovića Popa na tri godine i tri meseca, ali je sa robije izašao posle dve
- 2010. hapšen zbog reketiranja poslanika Nove Srbije Radoslava Mojsilovića, ali je na sudu oslobođen krivice

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading