UBIJENI KRIMINALAC URNISAO VRANJANCE: Goran Tasić postrojavao policiju, maltretirao koga je stigao!

Autor: alo.rs

Hronika

18.03.2018

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontroverzni biznismen i kriminalac Goran Tasić Gogče (46) u pucnjavi u Amsterdamu likvidiran je 15. marta. Po Vranju se šuska da je ovaj žestok momak redovno terorisao građane tog grada, ali i omalovažavao policiju i lokalnu vlast.

RepublikaFoto: P. ROSIĆ
Goran Tasić nije bio omiljen među žiteljima Vranja

Naime, ubistvo žestokog momka vranjskog asfalta, nekadšnjeg istaknutog člana Nove Srbije, vlasnika i direktora Fudbalskog kluba u Vranjskoj Banji izaziva različite komentare u varoši podno brda Pržar zbog toga što je u nekolko navrata hapšen zbog pokušaja ubistava, nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i iznuda.

Više od deset godina bahati i moćni Goran Tasić Gokče terorisao je građane Vranja, nipodaštavao i omalovažavao lokalnu vlast, rugao se izaslanicima boginje Justicije i postrojavao polciiju, prenosi Alo.

U svom bogatom kriminalnom dosijeu žestoki i uticajni kriminalac ima 20 krvičnh prijava. Zbog veza sa pojedincima iz pravosuđa i novca malo ga je stizala ruka pravde.

Žestoki momak iz Vranja, koji je u Holandiji likvidiran verovatno zbog kriminalnih poslova sa narkoticima, bio je lak na obaraču

Zbog pokušaja ubistva karatiste Zorana Popovića u julu 2003. sa tri hica iz pištolja, Viši sud u Vranju osudio je Tasića na pet godina zatvora.

Apelacioni sud u Nišu smanjio je kaznu na 3,3 godine robije. Posle devetomesečnog robijanja amnestiran je i pušten na slobodu.

Goran je optužen 2010. godine da je u nekoliko navrata za veću sumu novca reketirao svog kuma, bivšeg lokalnog lidera Nove Srbije i narodnog poslanika Radoslava Mojsilovića.

Kuma je prisilio da se u banci zaduži za tri miliona dinara. Pare su prebačene na račun Tasićevog pajtosa. U Apelacionom sudu u Nišu oslobođen je za iznudu. Dok je bio član Nove Srbije Tasić je viđan kako u Vranju i Vranjskoj Banji dočekuje i u luksuznom džipu vozi lidera stranke Velimira Ilića, sa kojim je bio u bliskim partijskim odnosima, pišu mediji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pucao je u koga je stigao

Zbog nedostatka dokaza oslobođen je optužbe da je u septembru 2009. godine iz džipa, kojim je upravljao vlasnik kafane "Kubura" i njegov pomagač Ivica Vojinović Vojska,ispred kafića “Tropikana” u centru Vranja hicima iz pištolja pokušao da ubije izvesnog Aleksandra Dimitrijevića.

Posle petomesečnog bekstva ortaci su se predali policiji. Nisu odgovorni za pokušaj ubistva jer je Dimitrijević, koji je pogođen jednim hicem u nogu, promenio iskaz.

U "Simpovom" hotelu na Pržaru Tasić je zbog neke devojke 24. jula 2015. godine pucao na kožara iz Vranjske Banje Dragoljuba Đorića (35), kojeg srećom nije pogodio.

Uz pomoć veza Tasiću je pokušaj ubistva okvalifkovan kao nasilničko ponašanje.

Goran Tasić je 27. oktobra 2017. godine uhapšen na graničnom prelazu Horgoš po poternici Osnovnog suda u Vranju zbog napada na Đorića. Prebačen je u Novi Sad, a potom u Okružni zatvor u Vranju.

Uspeo je preko veza da ga sudija sasluša oko ponoći i uz kauciju od 3.000 evra pusti na slobodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Steff

19.03.2018 05:37

Bas Sam se potresla...