OPREZ, MNOGO SU JADNI! Lažna ekipa Crvenog krsta krade narod

Autor: alo.rs, Republika

Hronika

16.03.2018

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa muškaraca, bez ovlašćenja, sa lažnom legitimacijom, sakuplja novac u takozvane humanitarne svrhe, predstavljajući se da su pripadnici Crvenog krsta, upozorava ova organizacija.

RepublikaFoto: twitter.com/gregwooll
Ne prihvatajte nepoznate!

Na meti su najčešće zgrade na opštinama Vračar, Zvezdara i Stari grad.

- Ovih dana obratilo se više sugrađana sa pitanjem da li sakupljamo novac za siromašnu i bolesnu decu. Muškarci različite starosne dobi, sa lažnom dokumentacijom ili legitimacijom i spiskovima Crvenog krsta tražili su novac u njihovim zgradama. Crveni krst obaveštava građane da nije u toku nikakva sakupljačka akcija novčanih priloga na teritoriji grada Beograda, kao i da takvoj akciji uvek prethodi najava - kažu su iz Crvenog krsta za "Alo!“ i dodaju da su prevaranti u jednoj zgradi sa opštine Stari grad sakupili čak 15.000 dinara.

Iz Crvenog krsta apeluju na sugrađane da ne otvaraju vrata nepoznatim ljudima i savetuju kako da se sačuvaju lažnih aktivista, a ukoliko su prevareni, prijave to policiji i Crvenom krstu.

Kako kažu, prevaranti sami određuju iznos priloga, ili pokušavaju da izvuku što više novca govoreći kako je komšija dao više para.

- Savetujemo da građani traže legitimaciju, ali i ličnu kartu da bi mogli da uporede podatke. Ukoliko je moguće i da zapišu ime i prezime, što će nam mnogo značiti kada budemo slučaj prijavljivali policiji. Osoba iz Crvenog krsta koja prikuplja novac pre svega mora da se predstavi, da pokaže svoju legitimaciju, ime i prezime, mora imati ovlašćenje, zatim mora da vam pokaže ličnu kartu na uvid, ali osoba te podatke može da prepiše. Svesni smo da se danas može gotovo sve falsifikovati i zbog toga preporučujemo sugrađanima da ukoliko žele da doniraju novac Crvenom krstu, to učine preko legalnih računa, koje mogu naći na našem sajtu ili da dođu u Crveni krst i tu doniraju novac i za to dobiju priznanicu - kažu iz Crvenog krsta i dodaju da je njihova godišnja članarina 50 dinara za decu, a 100 dinara za odrasle.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading