JOŠ PIJEMO BENSEDINE I ČEKAMO OLIVERA DA BANE: Ivanovićevi prijatelji se ne mire sa sudbinom

Autor: N. Zejak

Hronika

15.03.2018

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva meseca od ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija pravda" Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici pravosudni organi i bezbednosne službe još nisu saopštile bilo kakvu informaciju o motivima, naručiocima i počiniocima ovog atentata.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Dva meseca od ubistva: Oliver Ivanović

Ksenija Božović, Ivanovićeva zamenica, kaže da Oliverovi saradnici kao i članovi njegove porodice još ne mogu da se pomire sa činjenicom da je ubijen borac za slobodu i da, kako vreme protiče, sve manje veruju da će se naručioci i počinioci pronaći i izvesti pred lice pravde.

- Sve je na mrtvoj tački. Nikakve informacije nemamo izuzev navodnih informacija da Specijalno tužilaštvo Kosova ima dovoljno dokaza koji će u narednom periodu biti dodatno proveravani i istraživani ili, drugim rečima, "naknadno biti uništeni" - sumnjičavo govori Božovićeva.

Arsovićeva: Znao je da se smeje i kad ga na sat ili dva puste iz pritvora, da kaže "vraćam se za koji minut" iako ga policija čeka da ga vrati u ćeliju

Silvana Arsović, dugogodišnji prijatelj Olivera Ivanovića, za Srpski telegraf kaže da u Kosovskoj Mitrovici nema čoveka koji ne žali za Oliverom i koji se podsvesno ne nada "da će Oliver odnekuda banuti" jer se ne mire sa činjenicom da je ubijen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesto zločina u Kosovskoj Mitrovici

- Verujte da većina nas koji smo ga poznavali i koji smo sa njim radili i dalje pije bensedine. Još nismo svesni da je Olja ubijen i da ga više nema da svako jutro precizno u osam sati zakuca na vrata kancelarije SDP - priča Silvana.

Ona dodaje da je Oliver bio prepoznatljiv po osmehu i kad mu je bivalo najteže.

- Znao je da se smeje i kad ga na sat ili dva puste iz pritvora, da kaže "vraćam se za koji minut" iako ga čeka policijska patrola da ga vrati nazad u zatvorsku ćeliju - opisuje ona Ivanovićev karakter navodeći da je uverena da će lik i delo koje je iza sebe ostavio Ivanović trajati koliko i srpska Kosovska Mitrovica.

Ivanović je ubijen iz pištolja sa šest metaka u leđa 16. januara u Severnoj Mitrovici ispred sedišta SDP. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading