KOLEGE IZ PRIJATELJSKE TURSKE SU JAVILE DA JE PLANER, GLAVNI KOORDINATOR I IZVRŠILAC OVIH KRIVIČNIH DELA UHAPŠEN: Počelo obraćanje ministra Unutrašnjih poslova Severne Makedonije!

Autor:

Hronika

05.12.2023

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konferenciju za novinare drži ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

KOLEGE IZ PRIJATELJSKE TURSKE SU JAVILE DA JE PLANER, GLAVNI KOORDINATOR I IZVRŠILAC OVIH KRIVIČNIH DELA UHAPŠEN: Počelo obraćanje ministra Unutrašnjih poslova Severne Makedonije!

Foto: Youtube/ Prespa Forum Dialogue

Ljupčo Palevski-Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistva Vanje Gorčevske i Pančeta Žežovskog, uhvaćen je u Turskoj, javili su makedonski mediji.

On je osumnjičen da je direktni izvršilac ubistva devojčice i frizera, a još četiri osobe, među kojima je i Vanjin otac, takođe se sumnjiče za učešće u ovom gnusnom zločinu.

Ta četvorica osumnjičenih privedena su večeras sudu.

Konferenciju za novinare održao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

- Prvo kao čovek, kao roditelj i građanin Makedonije - rekao je Spasovski.


- Kolege iz prijateljske Turske su javile da je planer, glavni koordinator i izvršilac ovih krivičnih dela uhapšen. To je poslednji deo ovog strašnog čina-  dodao je ministar.

On je ovu petorku opisao kao monstrume, koji su zaprepasili ne samo Makedoniju.

Rekao je i da je za Palevskim po hitnom postupku raspisana takozvana "crvena poternica" Interpola, koja je vidljiva u celom svetu.

Posebnu zahvalnost želim da uputim prijateljima u Turskoj, Srbiji, Bugarskoj, njihovim predsednicima, minsitrima uunutrašnjih poslova - rekao je Spasovski.

On je kazaoo da se Palevski nalazi u ekstardicionom pritvoru, te da se sada čeka okončanje procedure nakon koje će biti sprovedn u Makedoniju, gde će biti "zadovoljena pravda".

Ministar je veliku zahvalnost iskazao i brojnim medijima koji su pratili ovaj slučaj.

BONSU VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading