Osuđivan za narkotike, a druge ispituje na poligrafu: BIVŠI ROBIJAŠ NA ČELU DETEKTIVSKE AGENCIJE

Autor: M. L. - B. K.

Hronika

06.03.2018

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanin Nikola Novak (33) bavi se detektivskim poslom i ispitivanjem ljudi na detektoru laži, iako bi na istom i sam pao. On je vlasnik detektivske agencije Anonimus, koju reklamira i nudi čak i poligrafska ispitivanja, iako za obavljanje tog posla nije dobio neophodnu licencu MUP. Da stvar bude još gora, ne može da je dobije jer je tri puta pravosnažno osuđen zbog narkotika.

Foto: Ilustracija

Novaka, međutim, to nije sprečilo da na Fejsbuk profilu napiše da je "agencija Anonimus zvanično dobila licencu za obavljanje detektivske delatnosti (broj 15-2631/4), izdatu od strane MUP". Kako smo, međutim, saznali u policiji, Novak je tri puta pravosnažno osuđen zbog dela vezanih za narkotike, a osobe koje su osuđivane ne mogu ni da pohađaju obuku, a kamoli da dobiju licencu za bavljenje detektivskim poslom.

Kada smo pokušali da dođemo do Nikole Novaka, naišli smo na još jednu zanimljivost. Njegov broj telefona povezuje se sa dve detektivske agencije - Anonimus i Anonimus plus. I jedna i druga agencija registrovane su na istoj adresi, s tim što Novakova agencija Anonimus nema licencu, dok agencija Anonimus plus ima i zvanično je registrovana na Milicu Ležajić.

Kada smo prvi put pozvali taj broj, tražili smo Nikolu Novaka i glas s druge strane žice potvrdio je da je on na liniji. Pitali smo ga da li je tačno da radi bez licence, na šta je odmah pobesneo:

- Ne znam o čemu pričate. Prvo se informišite, pa me zovite.

Dva dana kasnije, kada je drugi novinar pozvao taj broj, javio se isti muški glas, ovog puta predstavljajući se kao Dragan. Tražili smo Milicu Ležajić i agenciju Anonimus plus, ali je muškarac koji se javio naveo da nam "Milica ne treba" jer je on takođe detektiv i može da nas usluži. Novaka smo zvali i juče, ali nam je rekao da je na sastanku, a posle se nije javljao. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Mokri LUg

09.03.2018 17:38

Varalice na sve strane, a drzava nema vremena za ostalo jer je stalno na izborima.

Petar Mitic

10.03.2018 03:31

Naša firma sarađuje sa ovim čovekom godinama i o njemu možemo da kažemo samo najbolje stvari. Korektan, pošten, profesionalac u svom poslu i pre svega dobar čovek. Uvek i svakome hoće da pomogne, čak i onda kada ne mora. Nikola, imaš našu punu podršku! Naravno da ćemo nastaviti da sarađujemo kao i do sada jer znamo veoma dobro kakav si čovek i nikakve laži ne mogu to da promene.

Goran

05.04.2018 05:07

Da je zakona i drzave vec bi mu MUP bio na vratima i zatvorio agenciju i njega priveli, ovako moze kod nas u Srbiji da radi sta hoce pa cak i da pruza detektivske usluge.

JOvan

22.04.2018 00:40

Naivni ste ukoliko verujete svemu što pročitate u novinama.