Istraga o zapleni 27 kila skanka u Mrčajevcima: SVEŠTENIK RADIO ZA NARKO-DILERA?

Autor: M. Ž. LAZIĆ - M. TOMIĆ

Hronika

02.03.2018

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik Milan Jordović (41) iz Požege, koji je uhapšen zajedno sa veroučiteljem Zoranom Marinkovićem (43), s kojim je bio u vezi, navodno je radio za narko-dilera.

RepublikaFoto: eparhija-zicka.rs
Zadržan u pritvoru: Milan Jordović

Kako Srpski telegraf saznaje, pretpostavlja se da su pop i njegov saučesnik marihuanu nabavljali na Kosovu ili u Albaniji, a narkotike potom krijumčarili u Srbiju radi dalje preprodaje.

Činjenice
Marinković radio u školi kao veroučitelj
Bio zvonar pri lokalnoj crkvi
U poslednje vreme bez zaposlenja

Bunker

Prema rečima našeg izvora iz istrage, policija utvrđuje sve okolnosti u vezi s ovim slučajem, a proverava se i da li je još osoba učestvovalo u lancu trgovine drogom.

Postoji mogućnost da je popa angažovao ozbiljniji diler jer je pomislio da će lakše izbeći policijske patrole

- Jordoviću i Marinkoviću lisice na ruke stavljene su u Mrčajevcima, nakon što je u specijalno napravljenom bunkeru automobila u kojem su se nalazili zaplenjeno 27 kilograma skanka. Proverava se da li je sveštenik radio na svoju ruku, mada je veća verovatnoća da ga je angažovao neki ozbiljniji diler jer je pretpostavio da policija neće pretresati sveštenika i da će na taj način droga lakše završiti u rukama kupaca - priča naš sagovornik.

Kako dodaje, proverava se i kome je marihuana bila namenjena.

- U pitanju je ozbiljna količina narkotika, koja ne može tek tako da se kupi, ali ni proda. Zbog toga je sveštenik policiji vrlo interesantan. Proverava se da li su nepoznate osobe preuzimale drogu od Jordovića i Marinkovića, pa je preprodavale. Međutim, istragom će biti utvrđena prava istina - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Činjenice
Jordović Bogosloviju završio u Prizrenu
Oženjen, ima jedno dete
Bavi se uzgojem kokošaka

Prema njegovim rečima, proverava se i da li je sveštenik i ranije švercovao narkotike jer je poznato da je u poslednje dve godine često putovao, navodno da obilazi srpske svetinje.

Bili u vezi

Vozilo je prepravljeno za krijumčarenje, što ovu priču, koja je čudna sama po sebi, čini mnogo ozbiljnijom, dodaje naš sagovornik.

Kako je Srpski telegraf ranije pisao, Jordović i Marinković bili su u ljubavnoj vezi, uprkos tome što je sveštenik oženjen i ima dete. Policija je veroučitelja zatekla obučenog kao žensko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading