Horor u kapeli "Gorice" u KC Niš: RASPADNUTI LEŠEVI PO HODNICIMA

Autor: Dragan Ilić

Hronika

21.02.2018

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krv, delovi tela i leševi po hodnicima jeziva su slika iz niške kapele u Kliničkom centru u Nišu kojom gazduje Javno preduzeće "Gorica".

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Leševi su svuda po hodnicima, a radnici se guše od smrada

ZARAZA VREBA

Strava i užas se ne mogu opisati rečima, a uznemirujuće fotografije snimili su "Gorice" nezadovoljni tretmanom od strane rukovodstva i uslovima na poslu jer su izloženi zarazi.

- Veći i opasniji izvor zaraze nisam do sada video. Na sve strane je nepodnošljiv smrad truleži od delova tela koji se čuvaju u džakovima i kartonskim kutijama iz kojih po hodnicima curi krv. Jedna hladnjača ne radi, a u njoj je telo nekog beskućnika već više od mesec dana koje je u raspadanju - kaže poverenik Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata u "Gorici" Rade Rašović.

RAŠOVIĆ: Jedna hladnjača ne radi, a u njoj je telo nekog beskućnika već više od mesec dana koje je u raspadanju

Užasnuti prizorom, radnici "Gorice" koji su tamo raspoređeni beže na bolovanje kako se ne bi zarazili.

- Na sve to niko od nadležnih ne haje. Verujem da ničega sličnog nema u celoj Srbiji, a pored opasnosti, reč je i o vrlo nehumanom gestu - dodaje Rašović.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

KAPELA U ZAKUPU

Inače, kapela je zakupljena od Kliničkog centra, a "Gorica"  za boravak tela naplačuje 2.400 dinara za prvi dan, a potom za svaki sledeći dan još po 1.000 više.

- Onaj ko to plaća, podrazumeva se da očekuje da leš bude u odgovrajućim ledenim komorama, a ne da delovi budu pakovani u džakovima i kutijama, razbacani kao na smetlištu. Izgovo da "Gorica" nema para da plati freon za ledene komore, ne opravdava ovakav haos - dodaje Rašović.

Nadležni u KC Niš se ograđuju jer su pre tri meseca kapelu izdali u zakup "Gorici" i smatraju da nisu ogovorni za užas koji u njoj vlada, a na pozive novinara, rukovodstvo "Gorice" ne odgovara. Podsetimo, nedavno je u javnost dospela i afera o sahranjivanju beskućnika u ćebadima i sklepanim sanducima od letava, ali niko od nadležnih ni tada nije reagovao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading