Horor u domu bebe koja je umrla zbog promrzlina: Deca živela u fekalijama sa bubašvabama!

Autor: D. ILIĆ

Hronika

15.02.2018

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt tromesečne bebe M. Đ. iz Knjaževca, koja je preminula od promrzlima, posledica je teškog zanemarivanja roditelja Darka Đorđevića (33) i Milice Janković (32), ali po svemu sudeći i knjaževačkog zdravstvenog centra, koji je žmurio na nehumane uslove u kojima su živeli.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Jezivi uslovi za život

Užas u kući

- Deca su podvrgnuta kompletnoj zdravstvenoj opservaciji i nadamo se da smo bar za njih blagovremeno reagovali.

Žao nam je što nismo ranije upozoreni šta se u toj porodici dešava - kaže direktorka Centra za socijalni rad Snežana Nikolić.

Stanje dece nije nimalo čudno ako se zaviri u dom gde su čuvana. U jednoj od soba zjapi stara furuna bez trunke pepela i tragova loženja, a dve prostorije pretrpane su otpadom. Posebno leglo infekcija je kupatilo, u kome se ledi sloj vode izmešan sa fekalijama! Svuda po podu razbacane su već upotrebljene pelene, dok su po stolu po prljavom posuđu šetale bubašvabe.

Porodicu je zbog bebe obilazila patronažna služba, a niko nije reagovao na uslove u kojima deca žive!

Ono što posebno intrigira je da je porodicu, bar zbog bebe, obilazila patronažna služba, a da niko nije reagovao na uslove u kojima deca žive.

- Trebalo bi da neko bude slep, pa da ne primeti užas u kome su deca čuvana i da ne alarmira Centar za socijalni rad, pa i policiju, što je i učinjeno tek posle smrti bebe - kažu sagovornici Srpskog telegrafa.

Izbegavali ih

Darko Đorđević, kako saznajemo, slabovid je, a porodica se izdržavala od njegove invalidske penzije, naknade za tuđu negu i pomoć, kao i od dečjeg dodatka. Komšije tvrde da su i on i Milica bili nekomunikativni i često se svađali sa onima koji su im prigovarali zbog smrada koji se širio. Klupko je počelo da se odmotava kada su doneli bebu kod lekara žaleći se da ne jede. Jedan pogled bio je dovoljan da se shvati da je dete mrtvo! Zbog zanemarivanja dece roditeljima je određen pritvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading