REBRAČI NOVA OPTUŽNICA, dok joj je majka oslobođena!

Autor: alo.rs

Hronika

13.02.2018

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od krivičnog gonjenja Sandrine Bogunović, majke Katarine Rebrače - nekadašnje manekenke i vlasnice Fonda za prevenciju raka dojke, kojoj se suđenje nastavlja po optužnici koja je tereti za oštećenje tog fonda.

Katarina Rebrača

U sudu su se danas pojavile i Katarina Rebrača i njena majka koja prošlog puta nije došla zbog bolesti.

Do odustanka tužioca od optužnice, koja je Bogunovićku teretila za zloupotrebu položaja odgovornog lica u vezi sa pomenutim Fondom, došlo je nakon skoro osam godina od pokretanja krivičnog postupka, prenosi alo.rs

Na današnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu, tužilaštvo je dostavilo izmenjenu optužnicu protiv Rebrače i njene dve saradice - Slađane Mironije i Mirjane Hristić, u kojoj nije menjalo krivična dela, već deo činjeničnog opisa.

Branioci optuženih su zbog toga zatražili vreme za pripremu za izjašnjenja na izmenjeni optužni akt, zbog čega je suđenje odloženo za 22. februar.

Kako Alo saznaje, Tužilaštvo je optužnicu izmenilo u delu koji se odnosi na visinu zloupotrebe, a nezvanično se spominje da je cifra od 37 miliona dinara, za koliko se tereti Rebrača, umanjena za četiri miliona, zbog plaćanja poreza.

Prema ranije saopštenim navodima optužnice, Rebrača se tereti da je sa saradnicama od marta 2006. do aprila 2010. protivpravno prisvojila oko 37 miliona dinara koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana". 

Vlasnica Fonda "Katarina Rebrača" je ranije u odbrani odbacila sve navode optužnice i, kao i njena majka, negirala izvršenje krivičnog dela.

Rebrača je fond osnovala u maju 2006. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Enis

13.02.2018 17:45

A kada ce onom humanisti Ganguli optuznica za kradju fondacije ?