U Lazarevcu ŠESTORO UHAPŠENO zbog KRAĐE STRUJE!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

13.02.2018

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Lazarevcu je uhapšeno šest osoba zbog krađe imovine JP Elektroprivreda Srbije, a u Novom Pazaru i Tutinu stručne službe EPS-a otkrile su 42 slučaja neovlašćene potrošnje električne energije, saopšteno je danas iz tog javnog preduzeća.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Policijski službenici policijske stanice PS Lazarevac uhapsili su trojicu radnika EPS-ovog ogranka RB "Kolubara" i jednog zaposlenog preduzeća "Kolubara Usluge" prilikom krađe visokonaponskog kabla u vlasništvu JP EPS - RB "Kolubara". 

Uhapšena je i jedna osoba koja je u januaru 2018. ukrala kabl u trafostanici u Velikim Crljenima, u vlasništvu RB "Kolubara", a tom prilikom je izgorela trafostanica.

Policija je takođe uhapsila i osobu koja je u januaru ukrala kabl iz trafostanice na površinskom kopu "Tamnava - Zapadno polje", navodi se u saopštenju i precizira da je policija navedene slučajeve krađe rasvetlila u saradnji s nadležnim službama EPS-a i "Kolubara Usluga".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dodaje se da su stručne službe EPS-a na području Novog Pazara i Tutina u akcijama kontrole, pored otkrivenih slučajeva krađe električne energije, pronašle i uklonile naprave za ometanje i usporavanje rada brojila kao i veći broj slučajeva umanjenja stanja potrošene električne energije na mernim mestima. 

U okviru akcija je još 30 brojila dato na ispitivanje radi utvrđivanja ispravnosti merenja potrošnje električne energije, saopšteno je iz EPS-a. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading