(FOTO) SNAJU DRŽAO POD KLJUČEM, pa je brutalno pretukao!

Autor:

Hronika

05.02.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zameniku višeg javnog tužioca u Novom Pazaru Edisu Arifoviću (47) izrečena je hitna mera zabrane prilaska i kontaktiranja sa snajom A. C. (24), koja ga je optužila da ju je pretukao! Ukoliko prekrši izrečenu zabranu, Arifoviću preti zatvor do 60 dana.

RepublikaFoto: Promo foto
A. C. pobegla od svekra

Bekstvo

- Svekar me je tukao rukama u predelu glave i tela, o čemu svedoče vidne modrice i tragovi nasilja. Istukao me jednom, ali je verbalna tortura s njegove strane i svih ostalih ukućana bila konstantna - izjavila je A. C. u novopazarskoj policiji nakon što je rešila da prijavi svekra za porodično nasilje.

RepublikaFoto: Promo foto

U prijavi je navela i da je nasilje, kako fizičko, tako i verbalno, Arifović nad njom vršio zajedno sa sinom M. A. (21), sa kojim je bila u vezi. Prema njenim tvrdnjama, obojica su joj pretili smrću, branili joj da se viđa s drugim ljudima, pa samim tim i da izlazi čak i do prodavnice, a oduzeli su joj i mobilni telefon. Kako kaže, pobegla je na prevaru, tako što je zahtevala da je puste kod frizera, a onda se uputila kod svojih roditelja, pa u policiju.

Tužilac: Sve je laž jer je nezadovoljna životom u našoj kući

- A. C. želi da je policijski službenici uzmu u zaštitu od daljeg zlostavljanja, komunikacije i prilaska imenovanim jer je napustila vanbračnu zajednicu i otišla kod svojih roditelja - saopštila je policija u Novom Pazaru.

RepublikaFoto: Promo foto

Arifović je optužbe svoje snaje nazvao lažima zbog nezadovoljstva životom koji je imala dok je bila u njihovoj kući.

60 dana zatvora preti Arifoviću ako prekrši zabranu

RepublikaFoto: Promo foto

- Radi se o notornim lažima i neistinama i razlog za ovako nešto teško da čovek sa prosečnom inteligencijom može da nađe kao opravdanje. Po mom mišljenju motiv za njeno podnošenje prijave je frustracija i nezadovoljstvo načinom života u zajednici u odnosu na očekivanja koja je imala prilikom stupanja u vanbračnu zajednicu - rekao je on.

RepublikaFoto: Promo foto

Prvi put

Nakon prijave policija je napravila službenu belešku, a A. C. je upućena da pribavi medicinsku dokumentaciju o nastalim povredama. Srpski telegraf imao je uvid u deo dokumentacije na kojoj se A. C vide brojni hematomi na obrazima i rukama, ali i prelom jednog prsta. Zbog svega toga, tužiocu Arifoviću je Osnovni sud u Novom Pazaru izrekao hitnu meru u trajanju do 30 dana.

Ovaj vid preventivnog delovanja pre izvršenja krivičnog dela predviđa Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji je počeo da se primenjuje 1. juna prošle godine, a ovo je prvi put da je mera izrečena nosiocu pravosudne funkcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bekon

05.02.2018 06:59

Naravno da ih sve treba kazniti! Na kojoj god da si poziciji, nemas prava da maltretiras drugo ljludsko bice!