PALI CARINSKI SLUŽBENICI U SUBOTICI: Pomagali švercerima cigareta, policija u bunkeru zatekla haos!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

04.02.2018

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici presekli su lanac ilegalne trgovine akciznom robom, zaplenili 7.920 paklica cigareta i uhapsili sedam osoba, među kojima su dva carinska službenika.

RepublikaFoto: Uprava carine
Ilustracija

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i krijumčarenje uhapšeni su carinski službenici M. V. (1971) i V. G. (1973), kao i M. B. (1983), D. M. (1958), D. D. (1958), I.D. (1953) i P. B. (1954), saopštio je MUP. 

Carinski službenici se sumnjiče da su u više navrata, preko graničnog prelaza Bajmok, ostalim osumnjičenima omogućili ilegalni prenos cigareta, za šta su kao protivnaknadu uzimali novac. 

Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja ilegalnog prenosa cigareta preko državne granice, u čemu ih je sprečila policija. 


Tom prilikom u prepravljenim bunkerima u dva putnička vozila, policija je pronašla 7.920 paklica cigareta sa akciznim markicama Republike Srbije i Makedonije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading