PRELOMLJENO: Marjanoviću opet produžen pritvor!

Autor: Tanjug

Hronika

02.02.2018

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, definitivno je produžen pritvor za tri meseca i prema pravosnažnom rešenju može da traje do 10. marta, do kada se očekuje i odluka tužilaštva da li će podići optužnicu protiv njega.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

Naime, drugostepeno veće Apelacionog suda u Beogradu potvrdilo je novo rešenje prvostepnog veća tog suda kojim je Marjanoviću produžen pritvor za još tri meseca, rekla je za Tanjug portparol tog suda Mirjana Piljić.

Pritvor je Marjanoviću prvobitno bio produžen za tri meseca 8. decembra 2017, ali je to rešenje bilo ukinuto i vraćeno na ponovono odlučivanje.

Novo rešenje prvostepenog veća od 19. januara, današnjom odlukom suda je potvrđeno i ne može se više napadati žalbama.

U obrazloženju odluke drugostepenog veća Apelacionog suda se navodi da je pravilno prvostepeno veće našlo da i dalje stoje zakonski razlozi za produženje pritvora Marjanoviću.

Oba veća suda su saglasna da su u toku krivičnog postupka prikupljeni novi dokazi protiv Marjanovića "koji svi zajedno i u svojoj međusobnoj povezanosti jasno ukazuju na osnovanu sumnju da je ovaj okrivljeni izvršio krivično delo teško ubistvo za koje je propisana kazna preko 10 godina".

- Način izvršenja krivičnog dela i težina nastale posledice doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka, imajući u vidu da je ubistvo Jelene Marjanović izazvalo veliku pažnju javnosti koja od trenutka pronalaska njenog beživotnog tela još uvek traje - navodi se u potvrđenoj odluci suda.

Protiv Marjanovića je u toku istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

RepublikaFoto: youtube.com/Grand Magazin Tv Grand
Jelena Marjanović

Prema zakonu, okrivljeni može da bude u pritvoru šest meseci bez optužnice, a nakon toga tužilaštvo ili podiže optužnicu ili mu se ukida pritvor i pušta se na odbranu sa slobode.

Pošto 10. marta ističe šestomesečni rok, do tada se očekuje odluka tužioca o optužnici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading