Uhapšeni Beograđani zbog pranja novca!

Autor:

Hronika

30.01.2018

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Poreskom upravom – Sektorom poreske policije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, dok se jedan od uhapšenih sumnjiči i za poresku utaju.

Hapšenje u Beogradu

Policija je uhapsila Beograđane D. L. (1972), D. S. (1953), I. L. (1977) i N. G. (1978).

Osumnjičeni D. L. se tereti da je, pored pranja novca, izvršio i krivično delo poreska utaja, tako što je, u periodu od 2014. do 2017. godine, izbegao plaćanje poreza, PDV-a i poreza na dohodak u ukupnom iznosu od 20.535.701 dinar.

Takođe, sumnja se da su njih četvorica izvršili krivično delo pranje novca tako što su, u istom vremenskom periodu, u nameri da prikriju nezakonito stečen novac poreskom utajom, sredstva uplaćivali na račune fizičkih lica, koja sa osumnjičenim D. L nisu imala nikakav poslovni odnos.

Novac su, kako se sumnja, koristili za plaćanje usluga dobavljačima za izvođenje građevinskih radova na stambenim objektima na teritoriji Beograda i na taj način novac od poreske utaje ubacili u legalne novčane tokove. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading